Floppvärvningen lämnar Luleå

Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Tim Kennedy plockades in till Luleå som en profilvärvning – men stod för endast två mål på 18 matcher.

Nu går parterna skilda vägar, bekräftar Luleå hockey på sin hemsida. 

– Det är olyckligt att saker och ting inte gått som planerat här i Luleå, säger Kennedy. 

Tim Kennedy hade spelat 162 NHL-matcher för Buffalo, Florida, San Jose och Phoenix när han kom från KHL för att förstärka Luleås offensiv. Men slutprodukten kunde aldrig leva upp till förväntningarna. Och efter endast 18 SHL-matcher under bältet ska Kennedy nu resa hem igen. 

– Det är olyckligt att saker och ting inte gått som planerat här i Luleå. Därför har vi tagit ett familjebeslut på att flytta hem till USA igen. Jag kan bara tacka Luleå Hockey för den här möjligheten att få spela i SHL och önskar laget all lycka till framöver och att man vinner SM-guld redan till våren, säger Kennedy till Luleå hockeys hemsida

Tim Kennedy skeppas i väg

Avgående sportchefen Lars ”Osten” Bergström hymlar inte med att han är besviken över värvningens utfall. 

    – Det går inte att komma ifrån att Tim Kennedy fick en riktigt tuff start på säsongen. Han kom in i laget senare än de andra spelarna och var dessutom skadad under en period. Allt detta och en tuff familjesituation har bidragit till att han inte inledningsvis kunnat leverera utifrån sina egna och våra förväntningar, säger Bergström. 

– Vi kan bara tacka Tim för den professionella attityd som han har visat hela vägen. Trots att beslutet att flytta redan var fattat så spelade han de sista matcherna för oss inför uppehållet och hjälpte där Luleå Hockey till två välbehövliga segrar mot Skellefteå och Karlskrona.

Hillding ersätter

SportExpressens hockeybloggare Mr Madhawk har tidigare avslöjat vem som ska ersätta Kennedy: Joakim Hillding, som plockas in från Växjö Lakers. 

– När vi nåddes av beskedet att Kennedy ville flytta hem så blev det plats över som behövde fyllas så snart som möjligt. Att vi har signat Joakim för resterande delen av säsongen känns väldigt bra utifrån att han redan har spelat nästan 300 SHL-matcher och att han har en god bild om vårt lag, säger Bergström.