Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Flipperspel där ute – det är high chaparral”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Brynäs fortsätter att läcka bakåt.

Laget har nu släppt in flest mål av samtliga i SHL. 

Färjestad vann med 6-4 i Gävle under lördagskvällen. 

Försvarsproblemen fortsätter för Brynäs. Inför matchen mot Färjestad hade laget släppt in i snitt 3,6 mål per match - 54 stycken på 15 matcher vilket är flest i hela SHL. 

Och mot Färjestad blev det ytterligare sex insläppta. 

Målrik andraperiod 

Efter att Färjestad gått till periodpaus med en 1-0-ledning så öppnade det upp sig rejält i en andra period som bjöd på fem mål under de avslutande tio minuterna. 

– Det är ”High Chaparral”, det går åt alla håll och kanter, säger Niklas Wikegård i C More om avslutningen av den andra perioden.

Victor Ejdsell gjorde 2-0 för Färjestad men Jaedon Descheneau svarade direkt då han, fri mot Haukeland, la in pucken mellan benen. 

Målet gav Brynäs vittring men i stället för kvittering - som hängde i luften - kom nästa kalldusch. 

Jacob Peterson bjöd på två mål inom loppet av en halv minut. 

Greg Scotts reducering i powerplay avslutade sedan en målrik andraperiod. 

”Brynäs glider ur matchen”

I C More kritiserades Brynäs agerande av Niklas Wikegård. 

– Brynäs glider ur matchen, man hade förväntat sig att i en så här viktig match att Brynäs skulle spela tightare och göra så få misstag som möjligt, säger han i studion efter den andra perioden. 

I den tredje perioden blev det tydligt att det här inte var Brynäs kväll. Gävlelaget inledde perioden piggt - då visade Färjestad sig skoningslösa och Per Åslund styrde in 5-2 med skridskon.

– Det är flipperspel, det är ingen stor skicklighet utan det är lite flyt för Färjestad, säger Petter Rönnquist i C Mores sändning.

Eller som Brynästränaren Peter Andersson sa i intervjun efter matchen: 

– Man kan inte ha mer lägen än öppet mål, vi få se till att fortsätta att skapa lägena och så någon dag kanske det trillar på. 

Nicklas Danielssons 5-3 mål såg inte helt otagbart ut och med 27 sekunder kvar styrde Jaedon Descheneau in ytterligare en reducering. Men det hjälpte föga då Färjestad vann matchen med 6-4 efter att ha avgjort i tom kasse.   

– När vi hamnar i underläge blir det tyst och fundersamt och sedan i nästa läge kommer frustration och frustration tror jag inte leder till framgång och kontinuitet, säger Andersson i C More.