Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fjärde raka för FBK efter stora krisen

Färjestad jublar.
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emil Forslund.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestad har hittat formen igen, medan det går trögare för Växjö.

Värmlänningarna inkasserade sin fjärde raka seger efter straffavgörande, där Victor Ejdsell bjöd på en riktig delikatess.

 – Jag tänkte att jag ville testa på något nytt, säger matchvinnaren Ejdsell till C More efter vinsten.

Matchen fick se det första målet falla redan efter 31 sekunder, när Växjö tog ledningen genom Joel Persson. Hemmalaget Färjestad skulle dock komma tillbaka i matchen, efter att Jacob de la Rose kvitterat till 1-1 i början av den andra perioden.

Inget målkalas så långt, men målen skulle komma i den tredje och sista perioden.

Erik Josefsson återgav bortalaget ledningen, men glädjen blev inte långvarig för Växjö. Sex minuter senare hade Färjestad vänt på matchen fram till 3-2, efter varsitt mål av Oscar Lawner och Marcus Nilsson.

Det skulle dock inte sluta där. Olle Lycksell satte dit kvitteringspucken till 3-3 med fem minuter kvar av matchen, som därmed gick till förlängning och så småningom även straffar.

Fjärde raka segern för Färjestad

Väl i straffläggningen så stod Färjestad till slut som segrare, en seger som betydde fjärde raka för värmlänningarna som har hittat formen igen.

Desto tyngre är det för Växjö, som i sin tur åkte på sin fjärde raka förlust trots att man tog sin första poäng på bortaplan sedan 23 oktober.

Färjestad knappar i och med segern in på Växjö och är nu endast en poäng bakom på en niondeplats i tabellen, där Växjö för tillfället ligger åtta.

 – Det som var nackdelen när vi hade lite förluster på raken här var att vi spenderade alldeles för mycket tid i egen zon. Det vi gör nu är att spela enkelt, till slut sitter pucken på bladet och då tar vi oss in i anfallszonen och spenderar mycket tid där, säger Victor Ejdsell till C More.

Mathias Bromé om livet i Schweiz: ”Mycket offensiv hockey”