Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Finske succéspelaren är klar för spel i Örebro

Joonas Rask Foto: GEPA

Örebro förstärker truppen.

SportExpressen avslöjade tidigare i veckan att finske målsprutan Joonas Rask är klar för klubben – och nu har värvningen presenterats.

– Det känns väldigt kul att Joonas väljer att komma till oss, säger sportchefen Niklas Johansson.

Örebro har redan presenterat AIK-duon Max Lindholm och Daniel Muzito Bagenda samt Moras succéspelare Mathias Bromé. Nu kan även Joonas Rask läggas till på listan över nyförvärv.

29-åringen kommer närmast från finska Liiga där han producerade 38 poäng (20+18) förra säsongen. Kontraktet med Örebro sträcker sig över kommande två säsonger.

– Det känns väldigt kul att Joonas väljer att komma till oss. I Joonas får vi en spelare med en fin skridskoåkning och goda ledaregenskaper. Joonas är en spelare som tävlar varje dag och gör allt för att laget ska vinna. Det ska bli spännande att följa Joonas framfart hos oss, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Joonas Rask är pålitlig poängplockare

Joonas Rask har tillhört HIFK senaste fem säsongerna och har producerat över 20 poäng varje säsong under den perioden. Den finländske forwarden har även två NHL-matcher med Nashville Predators på meritlistan. 

Med det är Joonas Rask inte mest NHL-meriterad i familjen. Hans storebror är nämligen Bostons stjärnmålvakt Tuukka Rask.