Finske stjärnan Leo Komarov nära flytt till Brynäs

Leo Komarov.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Brynäs är nära ytterligare en stark värvning när SHL-säsongen närmar sig.

Enligt uppgifter till SportExpressen, som Hockeypuls var först med att rapportera om, är Leo Komarov nära klubben.

Forwarden har flera NHL-säsonger, samt OS- och VM-guld, på meritlistan.

I går rapporterades att Brynäs är när att landa ett tungt namn till kommande säsong.

Då var det NHL-meriterade Johan Larsson som var aktuell för en återkomst till klubben, vilket även SportExpressen kunde berätta om.

Nu ryktas en annan tidigare NHL-spelare vara aktuell för en flytt till Gävle. Enligt Hockeypuls är det den finske forwarden Leo Komarov som är på väg till klubben, uppgifter som även SportExpressen har tagit del av under torsdagen.

35-åringen är nu alltså ett namn som finns med i diskussionerna kring klubben i högsta grad. Därmed skulle ”finskkolonin” som Mikko Manner har till sitt förfogande växa ytterligare.

Har vunnit VM och OS

På meritlistan har Komarov nio NHL-säsonger och över 500 matcher i ligan. Dessutom har han gjort flera år i KHL, varav det senaste i fjol då han representerade SKA Sankt Petersburg. Han har även dubbla Gagarin Cup-titlar efter tiden i Ryssland.

I NHL representerade han Toronto Maple Leafs och New York Islanders. 

Med det finska landslaget har Komarov vunnit VM- och OS-guld. Dessutom har han två VM-silver och ett OS-brons.

Komarov är även känd för att ha varit spelaren som tilldelades ett felaktigt matchstraff av Mikael Nord under VM 2015. Händelsen som sedan blev omskriven sedan Komarov försvarat Nord i media.

– Först ringde jag ringde honom (Nord) och sa att det var lugnt från min sida. Jag var inte arg. Det var lugnt. Sedan ringde jag till finska medierna och sa att de skulle lägga ned med skriverierna. Det var så onödigt, sade Komarov till SportExpressen under OS.

TV-profilens nya hockeybok: ”Viktigt budskap”