Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fina formen fortsätter – besegrade Färjestad

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Oskarshamn chockade Färjestad. 

IKO vann torsdagens match med 1-4 efter en stark andraperiod. 

Stor matchhjälte blev Jonas Engström med 1+1. 

Oskarshamn hade tre segrar på de fyra senaste matcherna. Under torsdagen gästade Färjestad och tog ledningen redan efter fyra minuter. Johan Johnsson satte 1-0 men glädjen blev kortvarigt då Joel Nyström satte kvitteringen drygt fem minuter senare. 

I den andra perioden återtog IKO ledningen igen genom Jonas Engström. FBK försökte få till ett 2-2-mål men Oskarshamn höll undan och efter 40 minuter hade de en 2-1-ledning. 

Vann till slut med 4-1

– Det är böljande spel, fram och tillbaka. Vi skapar lägen och känslan är att vi kan vinna. Det handlar om små marginaler. I vissa lägen går vi bort oss, säger Joakim Nygård i C More. 

– Vi spelar klart bättre i den andra perioden än i första. Vi är noggrannare och får längre anfall. Omställningsspelet blir bättre, säger Jonas Engström. 

Och just omställningsspelet var det. För i den tredje perioden hade FBK chanserna men det var Oskarshamn som till slut vann med 1-4 och säsongens fina start fortsätter för Martin Filanders lag.