Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Filip Hållanders jätteavtal med Timrå

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Filip Hållander återvänder till svensk ishockey.

Timrå presenterade under fredagen 22-åringen, som skrivit på ett jätteavtal till 2028.  

Efter två säsonger i Nordamerika är Filip Hållander tillbaka i SHL. Han är överens med Timrå om ett femårskontrakt, som Expressens sillyrum redan berättat om. 

Det hör inte till vanligheterna att en 22-åring skriver ett femårskontrakt med en SHL-klubb, men Hållander är nu tillbaka där allt började. 

– Det är superkul att vara tillbaka. Att komma tillbaka hit har alltid varit i bakhuvudet sedan min senaste match, förlusten mot Oskarshamn. Jag har alltid tänkt att jag inte vill avsluta på det sättet så att vara tillbaka nu känns riktigt roligt, säger han till lagets hemsida. 

Sportchefens kommentar

Hållander spelade totalt tre NHL-matcher för Pittsburgh mellan 2021 och 2023. Han tillhörde främst AHL-laget Wilkes-Barre/Scranton Penguins där det blev 104 framträdanden. 

Timrås sportchef Kimmo Kapanen är mycket belåten över att få välkomna tillbaka Hållander.

– Det är otroligt kul att ha tillbaka Filip i Timrå IK, en till spelare som är fostrad och uppvuxen i klubben. Han är en otroligt skicklig spelare som har utvecklats enormt senaste åren men samtidigt så är han fortfarande ung och kan bara bli bättre.

Filip Hållander har förutom sina år i Timrå ett förflutet i Luleå, som han tillhörde under två säsonger, 2019-2021. Han gjorde då 38 poäng på 78 matcher.

TV: Dahlén visar upp sitt hem