Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fick sparken – uppges nu ta över Djurgården

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

För några dagar sedan sparkades han av Malmö Redhawks.

Nu ser Joakim Fagervall ut att ta över som tränare för Djurgården, enligt SVT Sport.

– Ingen har hört av sig till oss och vi avlönar honom, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

I måndags kunde SportExpressen avslöja att Malmö Redhawks sparkade tränaren Joakim Fagervall efter den tuffa säsongen i SHL. Nyheten bekräftades sedan av både tränaren och klubben samma dag.

Men Fagervall ser inte ut att behöva vara klubblös länge.

I stället är han nu den hetaste kandidaten till att ta över som ny tränare för Djurgården och allt talar för att samarbetet blir verklighet, uppger SVT Sport. Enligt uppgifter till SVT har han också pekats ut som spelarnas val till att ta över laget.

Djurgårdens sportchef KG Stoppel kommenterar uppgifterna så här:

– Det jag kan säga är att vi söker en tränare att stärka upp vår befintliga ledarstab med. Vi söker en målvakt och vi söker en center. Roligare än så blir det inte, säger han till SVT.

Patrik Sylvegård: ”Då får vi titta på det”

Patrik Sylvegård, sportchef och vd för Malmö Redhawks, säger att Djurgården inte har hört av sig om Joakim Fagervall och att det fortfarande är Malmö Redhawks som betalar hans lön.

– Då får vi se till att det är förmånligt för oss. Han har månadslön av oss, och om det skulle vara så, då får vi titta på det.

Skulle ni släppa honom?

– Jag har inga problem med det. Hittar han en annan klubb, så får vi titta på en lösning. Men jag kan ärligt säga att ingen har kontaktat mig eller oss.

Tror du han vill hoppa på något nytt?

– Jag vet inte. Det sista han sa till mig var att han skulle åka hem till Umeå och bara ta det lugnt den närmsta tiden. Men det är klart att får han ett förslag så kanske suget finns där. Jag vet inte.

Uppgifter: Tomas Montén var aktuell

Även Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén uppges ha fått frågan, men ska ha tackat nej till Djurgården för att sikta på jobb utomlands.

Djurgården ligger sist i SHL-tabellen med 16 poäng upp till säker mark ovanför strecket.

Tidigare under säsongen sparkades Barry Smith från sitt uppdrag som tränare för Djurgården.