Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fick sparken – nu tar han över Djurgården

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Från ett krislag till ett annat.

Joakim Fagervall, som tvingades lämna Malmö förra veckan, kliver nu in i Djurgårdens bås med ett kontrakt som sträcker sig över 2024. 

– Vi delar väldigt mycket samma värderingar gällande ishockey och ledarskapet, säger sportchefen KG Stoppel.

Nio dagar efter att ha blivit entledigad från uppdraget som huvudtränare i Malmö Redhawks har Joakim Fagervall, 53, hittat en ny arbetsgivare. Det rör sig om SHL-jumbon Djurgården, som kort efter att Fagervall lämnade Malmö initierade en kontakt. Det var SVT först med att rapportera om. 

Nu har parterna kommit överens om ett kontrakt som ör den sträcker sig över 2024, det meddelade Djurgården på sin officiella hemsida under tisdagseftermiddagen. 

Stockholmsklubben har sedan Barry Smith lämnade föreningen i höstas coachats av Mikael Aaro och Nichlas Falk. Tanken framgent är att Fagervall ska axla huvudansvaret medan Aaro och Falk återgår till sina roller som assisterande tränare. 

”En ledare med tydlighet”

Djurgårdens sportchef KG Stoppel poängterar att Fagervall ses som en långsiktig lösning – och hans kontrakt står fast oavsett vilken division Djurgården spelar i de kommande åren.

– Det var viktigt för mig att det inte var något som bara gäller för resten av säsongen, utan att vi hittar någonting som är på längre sikt. Vi hade en väldigt kort tid med den tränarkonstellation vi gick in i säsongen med och vi vill bygga på längre sikt.

Vad gillar du hos Fagervall?

– En ledare med tydlighet. Han har ett lugn och i våra samtal så delar vi väldigt mycket samma värderingar gällande ishockey och ledarskapet. 

Fagervall landar på tisdagskvällen och leder laget för första gången på onsdagen.