Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Fick bara åtta matcher – nu dumpas floppen

Publicerad

Nu står det klart att Marcus Fagerudd, 25, lämnar Djurgården permanent – trots gällande kontrakt. 

 – Det finns inte utrymme för Marcus att utvecklas, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida. 

Under tisdagen gjorde finländaren klart med en ny klubb.

För drygt ett år sedan återvände Marcus Fagerudd till Sverige efter två års spel i den finska klubben Ilves. Han skrev då på ett två-årskontrakt med Djurgården. Men det blev bara åtta matcher för Fagerudd i Djurgårdströjan innan han lånades ut till Mora. Där spelade han 43 matcher. 

"Gemensamt kommit fram till..."

Nu är det klart att backen lämnar Djurgården permanent. Ett beslut som de gemensamt kommit fram till. 

– Vi har gemensamt kommit fram till att det inte kommer finnas utrymme för Marcus att utveckla sitt offensiva spel, säger Joakim Eriksson till klubbens hemsida. 

– När vi kom överens om ett två-årskontrakt med Marcus var utgångspunkten att utveckla hans egenskaper som en offensiv back. Han skulle inkludera spel även i power play. När Linus Hultström anlände från Florida för spel i Djurgården försvann den möjligheten för Marcus. Därav blev han utlånad till Mora, fortsätter Eriksson. 

Ingen ny klubbadress 

Det gällande anställningsavtalet avslutas omgående. 

Och under tisdagseftermiddagen presenterades Marcus Fagerudd av Södertälje.

– Det känns kul. Det är en anrik förening med bra fans och det ska bli roligt att vara med på resan. Jag känner att jag stannat upp lite i min utveckling och nu vill jag ändra på det och tillsammans med klubben ta nästa kliv, säger finländaren till SSK:s hemsida.

Den finske backen har tidigare spelat för Luleå, Bofors och Asplöven i Sverige. 

 

JULIA WESTERGREN

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag