Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fiaskot: Mästarna utslagna ur CHL

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Svenska mästarna HV 71 är utslagna ur Champions Hockey League. Det efter att laget förlorat mot tjeckiska Trinec med 3-0 i sista gruppspelsmatchen. HV 71 har därmed spelat sin sista match i årets CHL.

Årets största svenska CHL-fiasko? 

HV 71 slutade trea i sin CHL-grupp bakom Adler Mannheim och Trinec efter att ha förlorat sista gruppspelsmatchen mot just Trinec med 3-0.

HV 71 var psikade att vinna när de åkte ner till Tjeckien för att möta Trinec. Matchen var sista chansen för att gå upp på en slutspelsplats i Champions Hockey League. Men väl i Tjeckien hade svenska mästarna inte en chans. HV 71 ställde upp med ett skadedrabbat lag stukat på självförtroende – Jönköpingslaget har släppt in elva mål på de två senaste matcherna. Christoffer Persson, Pierre Engvall, Sebastian Wännström och Kevin Stenlund stod på skadelistan.

Trinec satte fart direkt. Redan efter en minut stod det 1-0 till hemmalaget efter mål av Vladimír Svačina. Trinec utökade därefter ledningen genom samma kedja. 

HV 71 har släppt in 14 mål på tre matcher

HV 71 tog ut målvakten Fredrik Pettersson Wentzel redan med fyra minuter kvar för att jaga en reducering men i stället kunde Trinec avgöra matchen i tom kasse. 

HV slutar därmed trea i gruppen bakom Tjeckiska Trinec och tyska Adler Mannheim och förlänger sin tunga svit med 14 insläppta mål på tre matcher. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!