Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅNFoto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅNFoto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Fiaskot: Mästarna utslagna ur CHL

Publicerad

Svenska mästarna HV 71 är utslagna ur Champions Hockey League. Det efter att laget förlorat mot tjeckiska Trinec med 3-0 i sista gruppspelsmatchen. HV 71 har därmed spelat sin sista match i årets CHL.

Årets största svenska CHL-fiasko? 

HV 71 slutade trea i sin CHL-grupp bakom Adler Mannheim och Trinec efter att ha förlorat sista gruppspelsmatchen mot just Trinec med 3-0.

HV 71 var psikade att vinna när de åkte ner till Tjeckien för att möta Trinec. Matchen var sista chansen för att gå upp på en slutspelsplats i Champions Hockey League. Men väl i Tjeckien hade svenska mästarna inte en chans. HV 71 ställde upp med ett skadedrabbat lag stukat på självförtroende – Jönköpingslaget har släppt in elva mål på de två senaste matcherna. Christoffer Persson, Pierre Engvall, Sebastian Wännström och Kevin Stenlund stod på skadelistan.

Trinec satte fart direkt. Redan efter en minut stod det 1-0 till hemmalaget efter mål av Vladimír Svačina. Trinec utökade därefter ledningen genom samma kedja. 

HV 71 har släppt in 14 mål på tre matcher

HV 71 tog ut målvakten Fredrik Pettersson Wentzel redan med fyra minuter kvar för att jaga en reducering men i stället kunde Trinec avgöra matchen i tom kasse. 

HV slutar därmed trea i gruppen bakom Tjeckiska Trinec och tyska Adler Mannheim och förlänger sin tunga svit med 14 insläppta mål på tre matcher. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag