Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Festen i natt: "Nu blir det party hela natten"

Foto: / Daniel Malmberg
Foto: / Daniel Malmberg
Foto: / Daniel Malmberg
Foto: / Daniel Malmberg
Foto: / Daniel Malmberg

JÖNKÖPING. Först spelade de hem SM-guldet – sedan bjöd HV 71 på en hejdundrans guldfest.

– Det är helt fantastiskt, nu blir det party hela natten, säger Lias Andersson.

Efter ett långt festande i Kinnarps arena bar det framåt 22-tiden på lördagskvällen av mot nattklubben Harrys/Sliver inne i centrala Jönköping för fortsatt guldfest. Där möttes spelare, ledare, familjer, fans och sponsorer i en enda stor euforisk glädje. När spelarbussen anlände till platsen möttes de av ett stort folkhav, utanför hade nämligen tusentals människor samlats för att hylla sina hjältar.

– Det är magi. Jönköping, jag älskar Jönköping, säger guldhjälten Simon Önerud om mottagandet.

– Det är en saga som är för bra för att vara sann. Det kommer ta länge innan jag hinner smälta allt det här. Men vi har vunnit guld, vi är bästa laget i Sverige. Ingen kan ta det ifrån oss. Once a champ always a champ.

Du som vunnit SM-guld med HV 71 förr, hur firar man på bästa sätt?

– Man umgås med nära och kära, dricker gott, äter gott, njuter. Det finns inga hemligheter där.

"Nu kör vi, klackarna i taket"

Även HV-stjärnan Oscar Sundh njöt av guldfesten.

– Nu kör vi, klackarna i taket, säger han.

Hur vill du summera den här dagen?

– Det är helt klart bästa dagen i livet. Att få vinna på hemmaplan inför kompisar, familj och fans… Det är helt underbart.

Har det hunnit smälta in än?

– Både och. Man glider runt i någon slags dvala. Men jag är så glad för fansens skull. Att få vinna med dem här på hemmaplan är helt magiskt.

HV-backen Christoffer Persson försökte sätta ord på känslorna.

– Det är väldigt få förunnat att vinna SM-guld. Jag vet inte om jag kommer förstå hur stort det här är förrän jag har lagt av med hockeyn, säger Persson.

Bosse Ahl på plats

Ett av alla kända ansikten som skymtades i folkvimlet på guldfesten var den gamle HV-keepern Bosse Ahl, målvakten från guldlaget 1995, som passade på att hylla HV-målvakten Linus Söderström.

– Linus har gjort det fantastiskt bra. Han tog chansen när han fick spaden. Det påminner lite om det jag gjorde, när jag fick spaden i slutspelet.