Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

FBK-stjärnan Marcus Nilssons hyllning: ”Bäst i Sverige”

Marcus Nilsson ser fram emot Strömstad Hockey Classic.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Expressen sänder Strömstad Hockey Classic i augusti som i år består av Frölunda, Leksand och Färjestad. En som redan nu längtar till försäsongsturneringen är FBK:s poängstarke forward Marcus Nilsson.

– Den bästa turneringen på sommaren i Sverige och det absolut roligaste som händer på hela försäsongen, säger 32-åringen. 


Strömstad Hockey Classic streamas på Expressen 10-12 augusti 

Färjestad svarade för en stark grundserie med en tredjeplats, men de regerande mästarna åkte sedan ut i kvartsfinalen mot Frölunda i sjunde avgörande matchen. 

Marcus Nilsson, som stod för 40 poäng den gångna säsongen, är nu revanschsugen.

– Det var en en grym kvartsfinalserie som kunde gått hur som helst. Det var väldigt surt att åka ur. Vi hade kunnat gå långt, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Förhoppningsvis går det bättre kommande säsong. 

Sommarens stora höjdpunkt för Nilsson är Strömstad Hockey Classic, försäsongsturneringen som 32-åringen spelat flera gånger tidigare. Expressen sänder matcherna som går av stapeln 10-12 augusti med de tre SHL-lagen Frölunda, Leksand och Nilssons Färjestad. 

– Det ska bli grymt kul. Riktigt roliga matcher mot bra motstånd. Skönt att få komma till kusten. Det är en svinkul turnering verkligen, det absolut roligaste som händer på hela försäsongen och enligt mig är det lätt den bästa försäsongsturneringen i Sverige, konstaterar FBK-forwarden. 

Bockade av KHL och schweiziska ligan under samma säsong 

Efter fyra säsonger i Färjstad lämnade Nilsson klubben 2020, detta efter 54 poäng i SHL under grundserien. Ny destination blev först ryska Sochi och sedan SCL Tigers från Schweiz – båda klubbarna avverkades under samma säsong innan Nilsson återvände till Färjestad inför 2021/2022. 

– Jag hade önskat att jag fått ut mer av året utomlands. Det var ju under pandemin och klart det var tufft, samtidigt som det var ett roligt äventyr. I Sochi hade vi hela fem svenska spelare i laget så vi hade en god sammanhållning där framför allt jag och Linus Johansson som jag tidigare spelat med i Färjestad var tajta, berättar Nilsson och fortsätter:

– Schweiz var ett fantastiskt land att bo och spela hockey i. En riktigt bra liga men som lag gick vi dåligt och då var det också tufft för mig att komma in i allt. 

Är du klar med utlandet nu?

– Det finns alltid en öppning och nu går jag in i sista året på mitt treårskontrakt med Färjestad, sedan får vi se vad som händer.  

Tablån från Strömstad Hockey Classic – allt på Expressen

Torsdag 10 augusti: Leksand-Färjestad (sändningsstart 18.50) 

Fredag 11 augusti: Frölunda-Leksand (sändningsstart 18.50)  

Lördag 12 augusti: Färjestad-Frölunda (sändningsstart 18.50)