Foto: Anna-Lena Bergqvist
 Foto: Anna-Lena Bergqvist

FBK-kaptenen: "Ett jättetungt besked att få

Publicerad

Färjestads lagkapten Rickard Wallin blir borta längre än befarat.

Läkarna har konstaterat att det finns en fraktur på vänster underben.

– Ett jättetungt besked att få att man inte kan vara med och hjälpa laget under några veckor, säger Wallin till klubbens hemsida.

Det blev en dyrköpt seger för Färjestad borta mot HV 71 i torsdags.

HV-forwarden Jesper Thörnberg tappade skäret och kanade in i Färjestads lagkapten Rickard Wallin. Det Vänsterbenet fick sig en rejäl smäll och efter flera röntgenundersökningar visar det sig att Wallin fått en spricka på underbenet.

Han missar därför samtliga sju matcher fram till Oddset Hockey Games i februari.

Förhoppningen är att Wallin är tillbaka i spel om en månad.

Fler undersökningar

– Vi behöver göra ytterligare kompletterande undersökningar och granska bilderna vidare för att med säkerhet kunna fastställa skadans omfattning, säger Färjestads sjukgymnast Mattias Hell till klubbens hemsida.

Färjestad måste klara sig utan sin förstecenter, men det är ingen fara med forwarden Christian Berglund som fått en smäll på en träning.

Inom kort är också Mikael Johansson tillbaka efter sin höftskada och kör för fullt på ispassen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag