Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

FBK är magsjukt – tre stannar hemma

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Magsjuka har brutit ut i Färjestad. Det innebär att tre spelare tvingas stanna hemma när laget drar ner till Malmö för dagens match.

– Vi tar bort alla handdukar från båset. De sjuka spelarna får hålla sig borta i 48 timmar. Sedan är det sunt förnuft som gäller, säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig i Färjestad, till NWT. 

Klockan 15.15 släpps pucken i Malmö när laget tar emot Färjestad.

Färjestad har dock drabbats av ett tungt avbräck till matchen, och kommer att sakna både lagkaptenen Linus Johansson, bäste poängbacken Jonathon Blum och Jesper Olofsson på isen.

Detta eftersom magsjuka har brutit ut i laget.

– Jonathon Blum skickade vi hem redan i går. Han och Jesper Olofsson har smittats av sina barn, säger Mattias Hell som är medicinskt ansvarig i Färjestad, till NWT.

Färjestads stjärnor skadade

Det innebär i sin tur att Albin Eriksson, som suttit på läktaren senaste sex matcherna, och Emil Forslund får chansen att visa vad de går för igen.

Färjestad saknar sedan tidigare storstjärnan Michael Lindqvist, som blir borta resten av säsongen på grund av sitt skadade knä.

Även Martin Johansson är borta med en långtidsskada.