Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fasth höll sin fjärde nolla när Växjö vann

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Viktor Fasth höll sin fjärde nolla för i år när Växjö besegrade Skellefteå med 2-0. 

Det efter två snabba mål i den andra perioden.

– Vi vet att vi har en växel till så det är bara att dra i den snart, säger Växjös Richard Gynge i C More.

Två mål inom loppet av en och en halv minut i mitten av den andra perioden kom att bli avgörande när Växjö hemmaslog Skellefteå. 

Ludvig Nilsson gjorde ett noll när han kom helt helt fri efter slarv i Skellefteås uppspelsfas. Tvåan kom kort därefter då Richard Gynge ohotat åkte sig till en yta mitt i offensiv zon och skickade upp pucken i Arvid Söderbloms vänstra kryss. Målet var hans första efter nio mållösa matcher. 

– Jag är 33 år, jag har haft så många måltorkor så du kan inte ana. Det är bara att köra på så brukar de lossna tillslut, säger Gynge i C More. 

Skellefteås Oskar Nilsson var inte nöjd efter den andra perioden. 

– Vi kommer inte alls till. Plötsligt har vi jättestrul med urspelen och inget lugn alls. Vi ger dem mål. De behöver inte prestera för att skapa och det är frustrerande, säger han i C More. 

”Vi har en växel till”

I den tredje perioden blev det sedan rejält irriterat då Hardy Häman Aktell och Darren Nowick fick varsitt matchstraff efter att slagits liggande på isen. Några mål föll dock inte i den tredje perioden, Viktor Fasth höll sin fjärde nolla för i år och Växjö tog sin andra raka seger. 

Och Richard Gynge menar att Växjö kommer bli bättre framöver.

– Det är omgång 30 så det behöver vi inte se perfekt ut nu så länge man tar vinsterna. Men vi vet att vi har en växel till, så det är bara att dra i den snart, säger han.