Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FBK vann toppmötet – efter drömstarten

Höjdpunkter: Färjestad-Rögle.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Överlägset flest mål i SHL.

Mot Rögle fortsatte Färjestads målshow.

Värmlänningarna vann toppmötet med 5-3 och tog sin femte raka seger.

– Kul, så klart. Jag ska vara där och peta in puckarna, säger tvåmålsskytten Michael Lindqvist till C More.

Rögle har överraskat de flesta under hösten och toppar SHL-tabellen efter tio spelade omgångar.

I den elfte fick man en blytung start.

Seriens överlägset målfarligaste lag, Färjestad, öppnade målskyttet redan i den femte minuten då Sebastian Erixon höll sig framme och satte 1-0 för hemmalaget. Knappt fem minuter senare ökade Michael Lindqvist på till 2-0.

Skyttekungens sjunde mål för säsongen.

Med drygt två minuter kvar av perioden fick Rögle ett gratisläge att reducera då Färjestad åkte på ett lagstraff efter för många spelare på isen. Skåningarna fick chansen i spel fem mot fyra, men fick i stället se Per Åslund kontra in 3-0 minuten innan signalen.

Färjestad, där och då uppe i 48 mål totalt, gick till periodpaus i ledning 3-0. Och det var besvikna miner hos gästerna.

– Ska jag vara ärlig är det vår sämsta period hittills den här säsongen. Vi har spelat tio matcher otroligt tajt försvarsspel, vi visste att Färjestad var bra offensivt, men vi öppnade upp oss alldeles för mycket bakåt, säger Simon Ryfors till C More.

Michael Lindqvist toppar skytteligan

Rögle fick sen in en reducering genom Leon Bristedt och efter två spelade perioder hade glappet minskat.

– Vi kom inte upp i nivå i första, gav dem lite lätta lägen. Vi tog kommandot i den andra och behöver göra en minst lika bra i den tredje för att komma ikapp, säger Bristedt.

Rögle hade fått viss kontakt, men i den tredje perioden hittade hemmalaget tillbaka till det fina spelet de hade inledningsvis och när Per Åslund satte sitt andra för kvällen såg det mörkt ut för gästerna. Inte blev det ljusare när Färjestad ett par minuter senare fick chansen i powerplay.

Efter elegant passningsspel kunde Michael Lindqvist tråckla in sitt andra för matchen och 5-1 var ett faktum.

Två sena mål från Dominik Bokk och Erik Andersson slipade till siffrorna, men Rögle föll med 3-5 och överraskningsgängets segersvit stannade på sju raka matcher.

Målmaskinen Färjestad är nu uppe i fem raka segrar. Och Michael Lindqvist toppar SHL:s skytteliga med åtta fullträffar.

– Kul, så klart, jag ska vara där och peta in puckarna. Det är mitt jobb. Just nu rullar det på ganska bra, tycker jag, säger han till C More.

– Det var skönt att vinna. Vi hade bra utdelning, sen var det nödigt att ge dem lite på slutet.