Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färjestads BK sparkar busen efter slagsmålet

Foto: Olle Wande

Färjestad sparkar sin buse Devin DiDiomete.

Bara fem veckor efter att kanadensaren förlängt sitt avtal med SHL-klubben - så avskedas han.

Jag kan inte se att det sitter en nordamerikan på vår bänk, som inte passar i SHL, säger klubbdirektören Håkan Loob till SportExpressen.se.

Är det rätt av Färjestad att sparka Devin DiDiomete?

DiDiomete plockades in till Färjestad från brittiska klubben Cardiff Devils på provspel inför säsongen. Kort därefter spelade fajtern till sig ett längre kontrakt.

– DiDiomete har snabbt gjort ett avtryck i vår organisation och redan kommit väldigt bra in i truppen, sa dåvarande sportchefen Jörgen Jönsson efter att ha knutit busen till Färjestad säsongen ut.

"Passar inte in i SHL"

Men nu får han alltså lämna Färjestad. Efter bråket mot Växjö sa tränaren Leif Carlsson direkt att det skulle bli någon form av bestraffning. Assisterande tränaren Andreas Johansson beskrev DiDiometes aktioner så här:

– Han tog ett eget beslut och det var idiotiskt.

Dagen efter det uppmärksammade bråket bryter alltså Färjestad kontraktet med DiDiomete - men enligt Håkan Loob är slagsmålet mot Växjö inte huvudanledningen att kontraktet avslutas.

– Det spär på lite grann, men man måste ändå vara jäkligt tydligt med att se vad som hänt med hans speltid senaste tiden. Han har varit nere på noll och jag kan inte se att det sitter en nordamerikan på vår bänk, som kanske inte passar in i SHL, säger Loob till SportExpressen.se.

"Till slut blir det inget bra"

Färjestad förlängde alltså avtalet med DiDiomete så sent som för fem veckor sedan. Då skrev kanadensaren på ett avtal som gäller säsongen ut.

- Han spelade ganska bra för oss i European Trophy, men i SHL tycker vi han har blivit mindre och mindre användbar. Jag vill starkt säga att det inte bara är det som hände i går som är den springande punkten, säger Loob.

- Det är bättre att han hamnar i en klubb som kan och verkligen vill använda honom. Till slut blir det inget bra, då är det bättre att agera så fort som möjligt.

Hur tog DiDiomete det när du berättade att han inte får vara kvar?

- Han tyckte det var jättetråkigt, han har trivts väldigt bra här och har känt att han kommit in i grupperingen. Sen skapas det så klart en ovisshet hos honom vad gäller att hitta en ny klubb. Det far 100 saker runt i ens huvud och han är säkert väldigt besviken och ledsen, säger Loob.