Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AHL-svensk klar för SHL-klubben

Färjestad tog tre poäng i målrik match mot Leksand.
Jens Westin är långtidsskadadFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Gustav BourammanFoto: FÄRJESTADS BK/TWITTER

Färjestad agerar efter långtidsskadan på backgiganten Jens Westin.

Gustav Bouramman hämtas in från AHL. 

– Vi har fått bra vitsord och plockar in honom under tiden Westin är ej spelbar, säger sportchefen Peter Jakobsson i ett videoklipp på klubbens sociala medier.

Färjestad har öst in mål de senaste matcherna där laget producerat 24 mål över sina tre senaste kamper. I går vann laget det heta mötet mot Leksand med 6-4 och i dag kan klubben komma med ytterligare glada nyheter till sina supportrar.

Efter att backen Jens Westin täckt skott och skadat sig så illa att han missar minst de kommande sex veckorna väljer Färjestad nämligen att agera. 

Från NHL-klubben Florida Panthers organisation hämtar Färjestad in 22-åriga backdoldisen Gustav Bouramman - en back med ett förflutet i Luleås organisation, och som spenderat sina fem senaste säsonger i Nordamerika med spel i såväl OHL och ECHL som AHL. 

Skriver korttidskontrakt

I ett videoklipp på Färjestad sociala medier presenterar sportchefen Peter Jakobsson den nya värvningen med de här orden:

– Han har varit borta i Kanada i fem år nu. Han har varit i Minnesotas organisation där han lärt känna Joel Eriksson Ek så vi har fått bra vitsord. Nu plockar vi in Gustav och känner lite på honom i sex veckor sen ser vi var det tar vägen sen.

LÄS MER: Getingbetyg på alla SHL-lagens trupper (PREMIUM) 

https://twitter.com/farjestad_bk/status/1182592759523348481