Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Färjestad värvar landslagsspelare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Färjestad BK har skrivit på ett ettårskontrakt med den finske backen Jesse Virtanen.

Virtanen har erfarenhet av det finska landslaget. 

– Skönt att kunna landa en poängstark back som kommer att bli en viktig kugge i laget, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida. 

Jesse Virtanens karriär tog fart på allvar förra säsongen. Hans bidrag för moderklubben Lukko Rauma, 30 poäng på 60 matcher, ledde till att han fick chans i finska landslaget. Han klarade dock inte att ta en plats i VM-laget – men kan trösta sig med att han precis har skrivit på ett kontrakt med Färjestad. 

– Skönt att kunna landa en poängstark back som kommer att bli en viktig kugge i laget, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida. 

– Jag har ju spelat i min hemstad Rauma hela karriären så det ska bli spännande att få ge sig ut på ett litet äventyr och en ny utmaning. Ska bli intressant att få spela i en annan liga och jag ser fram emot det här, säger Jakobsson. 

Niskala hjälpte till

I  Lukko Rauma finns Färjestadbekantingen Janne Niskala – som hjälpte till att få över Virtanen till Karlstad. 

– Han hade bara gott att säga om Färjestad. En bra organisation och ett fantastiskt ställe att spela hockey på, säger Virtanen. 

Virtanen hoppas få fortsätta sitt goda poängfacit i SHL. 

– Visst, jag är en ”d-man” men på senare tid har jag också utvecklat min offensiv och fått stort förtroende i powerplay. Jag gillar att göra poäng och det ska bli kul att nu få göra dom i Färjestad, säger han. 


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.