Tre poäng till Färjestad. Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURTre poäng till Färjestad. Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTUR
Tre poäng till Färjestad.  Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTUR
Jonas Gustavsson och Linköping fick lämna Värmland tomhänta. Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURJonas Gustavsson och Linköping fick lämna Värmland tomhänta. Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTUR
Jonas Gustavsson och Linköping fick lämna Värmland tomhänta.  Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTUR

Färjestad vann mot LHC - Johansson blev hjälte

Publicerad

Trean Färjestad ställdes mot sjuan Linköping i Löfbergs arena.

Det blev en böljande match men hemmalaget drog det längsta strået.

Färjestad tog en viktig seger efter en dramatisk avslutning.

Formstarka Färjestad hade tre raka segrar inför hemmamatchen mot sjundeplacerade Linköping, som kom till matchen med två raka förluster i bagaget.

Johansson gav FBK ledningen

Formen var tydlig inledningsvis, i alla fall på resultattavlan. Färjestad inledde bäst och tog också ledningen i den första perioden. 

Alexander Johansson satte 1-0 efter 15:14 i den första, vilket också stod sig perioden ut.

Den andra perioden förblev mållös trots ett visst övertag från hemmalaget. Framåt hade Färjestad ett bra tryck mot Linköpingskassen, men chanserna var få.

Linköping med tryck

Färjestad hade en gyllene chans att utöka ledningen till 2-0 genom Per Åslund men han missade. Gästerna började ta över mer och mer efter det men utan att hitta en kvittering.

Linköping parkerade i FBK-zonen delar av den andra perioden, vilket tvingade Färjestads Stefan Stéen till flera avgörande räddningar.

Men farligare än så blev det inte för Linköpings del. 

I stället kunde Christoffer Törnegren iskallt placera in 2-0 i slutet av den tredje perioden och säkra segern för Färjestad. Linköping fick till en reducering mot slutet men förgäves.

Färjestad kontrade in 3-1 efter att Linus Persson gjort mål i tom kasse med 18 sekunder kvar och därmed fastställt slutresultatet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag