Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färjestad vann efter en supervändning

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: C More

Färjestad låg under mot Linköping med 1-3 i slutet av den tredje perioden. 

Men laget stod för en stark vändning – och vann med 4-3 efter förlängning.

Linköping inledde starkast när man tog emot Färjestad på hemmais. 

Med drygt halva första perioden spelad stod laget för ett riktigt klapp-klapp-spel när Jaakko Rissanen hittade Broc Little som i sin tur hittade Andrew Gordan som snyggt dunkade in 1-0.

Med en minut kvar av perioden gjorde Linköping också 2-0 när Jaakko Rissanen gjorde sin andra poäng i matchen. Han satte pucken från nära håll och målet godkändes till slut efter videogranskning.

Genom en stark forcering i andraperioden såg Färjestad till att knappa in lite målmässigt.

Laget tryckte på för en reducering och efter knappt sex minuter av perioden kom Ville Leskinen fri från blålinjen och fintade ner Jonas Gustavsson i Linköpings-målet.

Färjestad vände och vann

I den tredje perioden fortsatte Färjestad trycka på och skapade flera heta kvitteringslägen men i stället var det Linköping som skulle dryga ut sin ledning med åtta minuter kvar av matchen. Jaakko Rissanen gjorde återigen mål från nära håll när han vände runt och satte 3-1 och sitt andra mål i matchen.

Men Färjestad, som kommit tillbaka från underlägen flera gånger tidigare under säsongen skulle göra det igen. 

Mindre än en minut efter Linköpings 3-1-mål skakade Färjestad liv i matchen genom Carl Jakobsson och några minuter senare kom 3-3 genom Victor Ejdsell. 

Det resultatet stod sig matchen gick till förlängning – där Per Åslund fullbordade Färjestads vändning och avgjorde matchen.