Färjestad tar avstånd – efter hånet mot Liv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Stefan Liv.
Foto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅN
Stefan Liv.
Foto: ANDREAS HILLERGREN / © BILDBYRÅN

Ett hån mot avlidne Stefan Liv upptäcktes på en toalett efter en match mellan Färjestad och HV 71.

Nu har FBK tagit avstånd från klottret. 

I mars 2017 hade Färjestad just besegrat rivalen HV 71 med 1-0 i när en liten del från Färjestads supporterskara började sjunga hånfulla ramsor riktade mot avlidne HV-legendaren Stefan Liv.

Då lyckades klubben identifiera de ansvariga supportrarna – som senare blev avstängda. Efter helgens match mellan Färjestad och HV 71 kom så ett nytt hån mot Liv. 

Hånade Liv

Den här gången fanns det nerklottrat på en toalett i centrala Jönköping. En supporter vid namn Evelina Eriksson publicerade en bild på Twitter som snabbt tog fart. 

https://twitter.com/Tjohoofckers/status/919317888791728128

"Trist att det dyker upp"

Färjestads vd Stefan Larsson har försökt hitta de skyldiga. 

– Vi står så långt ifrån sådant här som det någonsin går. Jag har pratat med vår säkerhetsansvarige som har pratat med våra supportrar som var nere på matchen. Det är ingen av dem som känner till något av det här. De som var på plats har ingen aning om den här händelsen. Trist att det här dyker upp när vi har haft en fin hockeyhöst i föreningen, säger Larsson till NWT.  

Inga avstängningar

När SportExpressen ringer upp Larsson förtydligar han att det inte föreligger någon avstängning på grund av klottret.

– Vi har inga aktuella fall av avstängningar i år, säger Larsson. 

Även FBK:s supportergrupp Bryggeriet har tagit avstånd från klottret. 

”Det har kommit till vår kännedom att det har klottrats mycket osmakliga ord på en toalett där vi befann oss under gårdagen i Jönköping. Bryggeriet står absolut inte bakom detta och tar starkt avstånd från det som skrevs. Vi kommer att göra vad vi kan för att få fram den skyldige. Vi vill ändå be om ursäkt till alla som har tagit illa upp”, skriver man på Twitter.