Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag tycker att det är väldigt märkligt"

Situationen som gav Anton Grundel matchstraff Foto: C More
Jesse Virtanen och Per Åslund jublar Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestad slog Brynäs med 4-1.

Detta trots att Anton Grundel fått matchstraff – efter att han satt upp en klubba i ansiktet på Brynäs Jonathan Granström. 

Efteråt sågades domslutet av Sanny Lindström i C More.

– Att det är en utvisning är inget att diskutera men en femminutare tycker jag är väldigt märkligt. 

Färjestad befäster sin ställning i striden om topplaceringarna i SHL-tabellen på lördagen mot Brynäs. I första perioden blev det 1-1 men i andra gjorde Färjestad snabbt två mål inom fyra minuter från start.

Färjestads Martin Johansson gjorde inget mål i matchen, men gjorde ändå tre poäng genom att spela fram till tre av de totalt fyra målen det skulle bli för Färjestad i matchen. Och för Dick Axelsson fortsätter succén efter återkomsten.

I dag sköt han sitt femte mål för klubben, och tillsammans med Rasmus Asplund och Michael Lindqvist bildar han en av seriens just nu hetaste kedjor. 

Matchstraff för Grundel

I tredje perioden klev Jonathan Granström in mot Färjestads Anton Grundel, som då sätter upp klubban mot ansiktet på Granström.

Det var rejält upprört bland Färjestadssupportrarna som tycker Granström gjorde situationen värre än vad den är och filmar.

Domarna gjorde bedömningen att klubban tog i ansiktet och gav Grundel matchstraff och fem minuter för crosschecking.

– Att det är en utvisning är inget att diskutera men en femminutare tycker jag är väldigt märkligt här. Känslan nedanför, i båset, är väldigt upprörd, säger Sanny Lindström.

I ett viktigt läge fick Brynäs chansen att komma ikapp Färjestads 3-1-ledning under fem minuters powerplay. Det misslyckas de med och i stället drog Färjestad ifrån igen och gjorde 4-1. Det blev även matchens slutresultat.

Roger Melin: "Förjävla dåligt"

Det fanns egentligen ingen period under matchen då det såg ut som att Brynäs skulle ta ikapp. Och efteråt var tränare Roger Melin rejält besviken på sitt lag:

– Det enda jag bär med mig är frustration och ilska, jag tycker de var förjävla dåligt i dag, grymt dåligt. Även om Färjestad var bra, men vi ville inte riktigt vinna i dag, säger Brynäs tränare Roger Melin efter matchen.

– Jag vet inte om jag såg nån närkamp i dag som vi vann. Jag kunde inte få fram det jag ville och motivera dem som jag ville i dag, fortsätter han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!