Situationen som gav Anton Grundel matchstraff Foto: C MoreSituationen som gav Anton Grundel matchstraff Foto: C More
Situationen som gav Anton Grundel matchstraff Foto: C More
Jesse Virtanen och Per Åslund jublar Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNJesse Virtanen och Per Åslund jublar Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Jesse Virtanen och Per Åslund jublar Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

"Jag tycker att det är väldigt märkligt"

Publicerad

Färjestad slog Brynäs med 4-1.

Detta trots att Anton Grundel fått matchstraff – efter att han satt upp en klubba i ansiktet på Brynäs Jonathan Granström. 

Efteråt sågades domslutet av Sanny Lindström i C More.

– Att det är en utvisning är inget att diskutera men en femminutare tycker jag är väldigt märkligt. 

Färjestad befäster sin ställning i striden om topplaceringarna i SHL-tabellen på lördagen mot Brynäs. I första perioden blev det 1-1 men i andra gjorde Färjestad snabbt två mål inom fyra minuter från start.

Färjestads Martin Johansson gjorde inget mål i matchen, men gjorde ändå tre poäng genom att spela fram till tre av de totalt fyra målen det skulle bli för Färjestad i matchen. Och för Dick Axelsson fortsätter succén efter återkomsten.

I dag sköt han sitt femte mål för klubben, och tillsammans med Rasmus Asplund och Michael Lindqvist bildar han en av seriens just nu hetaste kedjor. 

Matchstraff för Grundel

I tredje perioden klev Jonathan Granström in mot Färjestads Anton Grundel, som då sätter upp klubban mot ansiktet på Granström.

Det var rejält upprört bland Färjestadssupportrarna som tycker Granström gjorde situationen värre än vad den är och filmar.

Domarna gjorde bedömningen att klubban tog i ansiktet och gav Grundel matchstraff och fem minuter för crosschecking.

– Att det är en utvisning är inget att diskutera men en femminutare tycker jag är väldigt märkligt här. Känslan nedanför, i båset, är väldigt upprörd, säger Sanny Lindström.

I ett viktigt läge fick Brynäs chansen att komma ikapp Färjestads 3-1-ledning under fem minuters powerplay. Det misslyckas de med och i stället drog Färjestad ifrån igen och gjorde 4-1. Det blev även matchens slutresultat.

Roger Melin: "Förjävla dåligt"

Det fanns egentligen ingen period under matchen då det såg ut som att Brynäs skulle ta ikapp. Och efteråt var tränare Roger Melin rejält besviken på sitt lag:

– Det enda jag bär med mig är frustration och ilska, jag tycker de var förjävla dåligt i dag, grymt dåligt. Även om Färjestad var bra, men vi ville inte riktigt vinna i dag, säger Brynäs tränare Roger Melin efter matchen.

– Jag vet inte om jag såg nån närkamp i dag som vi vann. Jag kunde inte få fram det jag ville och motivera dem som jag ville i dag, fortsätter han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag