Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färjestad rensar ut – åtta spelare lämnar

Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestad bygger om inför nästa säsong.

Nu meddelar klubben att åtta spelare inte blir kvar i klubben – och att backstjärnan Jesse Virtanen också är på väg bort.

Färjestad har gjort klart med två nyförvärv inför nästa säsong. Förre Björklövenbacken Lucas Ekeståhl Jonsson värvas från finska TPS och landslagsmeriterade backen Linus Arnsesson från Örebro.

Nu ger klubben besked om åtta spelare som lämnar klubben – och ytterligare några spelare vars framtid är osäker. Christopher Bengtsson, Theodor Lennström, Robin Press, Alexander Reichenberg och Ilari Melart lämnar klubben. 

Klubben räknar även bort Joakim Nygård och Fabian Zetterlund som båda väntas göra ett försök att slå sig in i NHL. Även målvakten Adam Werner ser ut att testa lyckan i Nordamerika.

Även Jesse Virtanen, som slutade fyra i SHL:s poängliga, är på väg bort.

”Läget är fortfarande oklart, men det troliga är att han har en annan klubbadress nästkommande säsong”, skriver klubben på sin hemsida.

Albert Johansson får chansen 

Oskar Steen och Martin Johansson har båda utgående kontrakt men där pågår samtal om förlängningar.

– Vi vet ju att Oskar har ögonen på sig från NHL, men vi vill ju såklart ha Oskar kvar om det skulle gå. Martin har fått ett kontraktsförslag av oss och vi hoppas att han stannar, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Talangen Albert Johansson, son till FBK-legendaren Roger Johansson, lyfts upp från J20 och blir en av åtta backar i truppen nästa säsong. Färjestad meddelar att Ilari Melart kan bli aktuell för en återkomst i ett senare skede.

– Ilari ska åka hem till Finland och operera sitt knä. Vi kommer att hålla kontakten och skulle det under hösten visa sig att det finns en plats så kanske vi tar en kontakt. Man ska aldrig säga aldrig, säger sportchefen Peter Jakobsson.