Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färjestad-kaptenen jagas av SHL-rivaler

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Färjestads lagkapten Victor Ejdsell har ett utgående kontrakt med klubben.

Enligt uppgifter till SportExpressen har förhandlingarna en längre tid gått trögt, och nu ser Ejdsell över alternativ, om det inte skulle gå att hitta en lösning med Färjestad.

Både Frölunda och Djurgården är intresserade av Ejdsell.

– Vår utgångspunkt är att göra klart med Färjestad, i övrigt kommenterar jag inte det hela, säger Ejdsells agent, Tommy Öström.

Victor Ejdsell återvände till Färjestad för två säsonger sedan. Då hade han varit i över i Chicagos organisation och försökt slå sig in.

Nu har han varit en av lagets bärande spelare och är dessutom kapten.

I tuffa ekonomiska tider går dock förhandlingarna trögt.

Båda parter har en ambition om att fortsätta, men Färjestad som sitter med stora ekonomiska kontrakt redan, har för avsikt att försöka locka hem ett antal återvändare, samtidigt som man troligtvis måste skära i sina budget efter ett tufft år, kommer få erbjuda spelare mindre förmånliga ekonomiska avtal.

Då kan spelare som Victor Ejdsell hamna i kläm.

– Jag har väl egentligen ingenting att säga om det. Men idag finns ingenting klart. Vi är inte i hamn med någonting, säger Tommy Öström.

Vi har uppgifter som säger att konkurrerande klubbar aviserat sitt intresse. Bland annat har Djurgården och Frölunda visat intresse.

– Ingen kommentar. Vi pratar med Färjestad och där står vi idag, säger Tommy Öström.

Har redan skrivit flera avtal

FBK har skrivit nya avtal under säsongen med stjärnorna Jesse Virtanen och skyttekungen Daniel Viksten.

Enligt Värmlands Folkblad är man dessutom överens med Marcus ”Lilliz” Nilsson.

Lägg då till att man tydligt visat att man gärna vill ha hem både Linus Johansson och Mikael Wikstrand, så kommer ekvationen bli svår att få ihop.

Då erbjuds spelare som Victor Ejdsell inte lika bra avtal, och det gör att han nu ser över sina alternativ, enligt uppgift.