Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Färjestad kan glömma Nygren nästa säsong

Publicerad

Magnus Nygren ser ut att vara så gott som klar för NHL.

Enligt VF.se har i alla fall Montreal Canadiens bestämt sig för att plocka över honom.

– Jag vill ha ett besked så fort som möjligt, säger han.

Magnus Nygren kom tillbaka, och ställde sig på blålinjen för Färjestad.

Det gjorde han så bra att han sköt sig till VM, där han blev en viktig kugge i det bronsvinnande svenska laget.

Den kommande säsongen lär han dock inte spela i Färjestad.

Enligt VF.se vill Montreal Canadiens ha honom till NHL.

Själv vet han dock inte.

– Vi får se hur det blir, men jag vill ha ett besked så snart som möjligt, säger han till VF.

Så gick mötet till

Magnus Nygrens agenter ska ha haft en diskussion med Montreal Canadiens, där de gjort klart att de vill att han ska åka över till Nordamerika inför den kommande säsongen.

Om han inte platsar i NHL-laget vill de att han ska stanna och spela i AHL-laget Hamilton Bulldogs.

Tidigare har han dock sagt att han inte vill spela där.

I flera veckor ska Färjestad ha väntat på att få en signal på om Montreal vill ha Nygren eller inte. Det för att kunna göra klart med en eventuell ersättare till spelaren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag