Foto: Lars Andersson
 Foto: Lars Andersson

Färjestad har tagit kontakt med Frögren

Publicerad

Färjestad jobbar hårt för att få loss en back inför SM-slutspelet.

Och i Moskva får backbjässen Jonas Frögren lite tid i KHL-klubben Atlant.

Enligt uppgift till SportExpressen.se har Färjestad tagit kontakt.

– Jag vet inte vad jag ska svara på det. Det är inte så att vi ringer till spelarna, säger sportchefen Jörgen Jönsson.

Långtidsskadade Färjestadsbackarna Oscar Klefbom och Sanny Lindström ska ersättas i jakten på SM-guldet.

I och med att Klefbom varit borta sedan den 9 oktober och Lindström sedan slutet av samma månad frigörs pengar till en rejäl värvning eftersom försäkringen snart täcker deras löner.

– I slutet på januari så har vi snudd på full ersättning för deras löner, så är det, säger Färjestads sportchef Jörgen Jönsson till SportExpressen.se.

För lite speltid

I KHL kämpar förre Färjestadsbacken Jonas Frögren för sin speltid i Atlant.

Han började säsongen i Dynamo Minsk men hamnade i Moskvaklubben Atlant efter en trejd. Coachen Sergej Svetlov har den senaste månaden låtit Frögren spela minst eller näst minst av de ordinarie backarna.

Färjestad hoppas nu kunna locka hem Frögren till Karlstad.

– Det stämmer att vi letar efter en back. Det stämmer. Men att det är specifikt Frögren är inte sant, säger Jörgen Jönsson.

Men ni är i kontakt med Jonas Frögren?

– Jag vet inte vad jag ska svara på det. Det är inte så att vi ringer till spelarna. Vi letar fortfarande ganska bra brett och vi har ganska många namn som vi har koll på och ser om de kan bli lediga.

"Har inte kommit så långt"

Färjestad letar med andra ord efter spelare som redan har kontrakt med andra lag, men som kan köpas loss för rätt summa.

– Ja, så är det. Men vi har inte kommit så långt än att vi har erbjudit kontrakt till någon, säger Jörgen Jönsson.

Färjestads nye sportchef är annars nöjd med förutsättningarna inför SM-slutspelet.

– Inför avslutningen på serien tycker jag att det ser jättebra ut. Jag tycker att laget har spelat bra, vi har jävligt bra målvakter, bra backar och bra forwardsspel. Det tycker jag att resultaten visar också. Det känns spännande och inspirerande, säger Jörgen Jönsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag