Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag tror att han får dojan här nu”

Johan Pennerborn.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Fem raka förluster, det är Färjestads facit inför det stundande landslagsuppehållet.

3–2-förlusten mot Örebro innebär att Johan Pennerborns storsatsande lag ligger på nionde plats efter 17 omgångar.

– Vi har nog börjat fundera och blivit lite tagna av situationen. Det är ett stort favorittryck men det är upp till mig att få oss att klara det som tränare, säger FBK-tränaren till C More.

Fyra raka förluster och Färjestad höll ett krismöte inför lördagens SHL-omgång.

Det verkade till en början ha hjälpt laget i mötet med Örebro. 

För redan efter lite mer än två minuters spel tog Johan Pennerborns lag ledningen. Målskytt blev då Gustav Rydahl.

Därefter utökade även kvällens bortalag sin ledning i Behrn arena.

Då blev Daniel Viksten målskytt på straff för andra matchen i rad.

Men innan matchens första pausvila lyckades Örebro reducera till 1–2 genom Rodrigo Abols. 

I mellanakten tog det bara 29 sekunder innan hemmalaget också hade kvitterat. Målskytt, för andra gången den här kvällen, blev just nämnde Abols till 2–2.

Pennerborn: ”Ett stort favorittryck”

Men i den tredje perioden tog Örebro ledningen med 3–2 och hade då vänt matchen.

Nick Ebert blev då målskytt med lite mer än 11 minuter kvar att spela. Målet blev matchens sista och Ebert blev Örebros stora hjälte.

Därmed har Färjestad nu förlorat fem raka matcher.

– Jag såg en attityd och en inställning på ett annat sätt. Vi sade att vi släpper på och gör något, vi tänker inte utan rör på fötterna, säger en försiktigt positiv Färjestadstränare i Johan Pennerborn till C More.

När laget nu förlorat fem raka matcher medger Pennerborn att det finns en press på laget. För det storsatsande gänget ligger på en nionde plats i SHL-tabellen eftter 17 spelade matcher.

– Det är klart att det är tufft. Men vi är Färjestad och styr vår agenda. När vi är ur det här blir vi enormt starka, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det ska vara betydligt bättre. Sen finns det saker att göra bättre i spelet. Men vi har nog börjat fundera och blivit lite tagna av situationen. Det är ett stort favorittryck men det är upp till mig att få oss att klara det som tränare.

Nu väntar i alla fall ett landslagsuppehåll där det finns lite tid att försöka göra saker bättre.

– Det är både positivt och negativt. Vi har många som ska representera våra landslag. Sen kan man alltid vrida det åt att det kommer till vår fördel eller nackdel. Men vi får läka och reparera våra kroppar.

Tror att Pennerborn får sparken

Efter matchen diskuterades Pennerborns framtid i C Mores studio.

– Man ska komma ihåg att man kommer från en säsong som var en besvikelse. Man sparkade Gereon Dahlgren och Peter Popovic, de assisterande tränarna, inför slutspelet. Pennerborn fick vara kvar och nu är man i samma situation, säger experten Petter Rönnqvist.

Han fortsätter:

– Ska man göra ett byte ska man göra det nu när det blir landslagsuppehåll. Då kan en ny tränare få tid att komma in. Så jag tror att han får dojan här nu och att man satsar nytt. Man har spelat dåligt nu över tid.

TV: Malmö föll ihop mot Oskarshamn