Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färjestads besked: Sparkar Hudacek

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Libor Hudacek stod för ett av årets mest omskrivna överfall när han högg mot Ludvig Elvenes. 

Nu har Färjestad BK brutit med profilen.

– Uppträdandet vi såg i Ängelholm, och det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdande vi vill och ska stå för, säger vd:n Stefan Larsson i ett uttalande.  

Färjestadstjärnan Libor Hudaceks attack på Rögles Ludvig Elvenes blev den omgångens stora snackis. Hudacek stod för en osedvanligt brutal slashing och fick omedelbart matchstraff. Han blev sedermera avstängd i fem matcher.  

– Det är en vansinnigt ful slashing av Libor Hudacek. Det hör inte hemma någonstans. Åk och duscha, försvinn. Hejdå, sa kommentatorn Jörgen Larsson i C Mores sändning.

Hudacek sparkas av Färjestad

Nu har Färjestad brutit med profilen.   

– Vi har inte fått ut det vi vill av Hudacek och då vi ser att skadade spelare är på väg tillbaka så kommer han även att få tufft att ta plats i laget. Vi väljer därför att avsluta samarbetet per omgående, säger sportchef Peter Jakobsson i ett pressmeddelande. 

– Vi ska spela en tuff, fysik och utmanande ishockey. Uppträdandet vi såg i Ängelholm, och det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdande vi vill och ska stå för, säger vd:n Stefan Larsson. 

"Det är anledningen"

Jakobsson hymlar inte med anledningen till avskedet när SportExpressen ringer upp. 

– Det är så klart händelsen i Ängelholm som är anledningen. Sen är det tajt om platserna när vi börjar få lite folk tillbaka, säger han. 

Det är ju lite speciellt att sparka en spelare efter att fönstret stängt. Det var inte aktuellt att ha honom på läktaren utifall det skull bli någon skada framöver?

– Vi känner att vi inte behöver ha honom i träning de dagarna han är avstängd och vi kliver in i ett otroligt viktigt slutspel och det är vi vill fokusera på.

Hur var det att ge beskedet?

– Det är alltid tråkigt. Jättetråkigt att behöva ge beskedet, det är aldrig roligt.

Med facit i hand en värvning du inte är särskilt nöjd med?

– Så är det ju absolut, hade han gjort fem mål så hade vi varit jättenöjda.