Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestads besked: Sparkar Hudacek

Publicerad
Uppdaterad

Libor Hudacek stod för ett av årets mest omskrivna överfall när han högg mot Ludvig Elvenes. 

Nu har Färjestad BK brutit med profilen.

– Uppträdandet vi såg i Ängelholm, och det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdande vi vill och ska stå för, säger vd:n Stefan Larsson i ett uttalande.  

Färjestadstjärnan Libor Hudaceks attack på Rögles Ludvig Elvenes blev den omgångens stora snackis. Hudacek stod för en osedvanligt brutal slashing och fick omedelbart matchstraff. Han blev sedermera avstängd i fem matcher.  

– Det är en vansinnigt ful slashing av Libor Hudacek. Det hör inte hemma någonstans. Åk och duscha, försvinn. Hejdå, sa kommentatorn Jörgen Larsson i C Mores sändning.

Hudacek sparkas av Färjestad

Nu har Färjestad brutit med profilen.   

– Vi har inte fått ut det vi vill av Hudacek och då vi ser att skadade spelare är på väg tillbaka så kommer han även att få tufft att ta plats i laget. Vi väljer därför att avsluta samarbetet per omgående, säger sportchef Peter Jakobsson i ett pressmeddelande. 

– Vi ska spela en tuff, fysik och utmanande ishockey. Uppträdandet vi såg i Ängelholm, och det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdande vi vill och ska stå för, säger vd:n Stefan Larsson. 

"Det är anledningen"

Jakobsson hymlar inte med anledningen till avskedet när SportExpressen ringer upp. 

– Det är så klart händelsen i Ängelholm som är anledningen. Sen är det tajt om platserna när vi börjar få lite folk tillbaka, säger han. 

Det är ju lite speciellt att sparka en spelare efter att fönstret stängt. Det var inte aktuellt att ha honom på läktaren utifall det skull bli någon skada framöver?

– Vi känner att vi inte behöver ha honom i träning de dagarna han är avstängd och vi kliver in i ett otroligt viktigt slutspel och det är vi vill fokusera på.

Hur var det att ge beskedet?

– Det är alltid tråkigt. Jättetråkigt att behöva ge beskedet, det är aldrig roligt.

Med facit i hand en värvning du inte är särskilt nöjd med?

– Så är det ju absolut, hade han gjort fem mål så hade vi varit jättenöjda.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag