Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har inte haft någon stor panik över det”

Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Skellefteå föll på straffar mot Frölunda. 

Men laget plockar dock med sig en ljuspunkt hem till Västerbotten: Joakim Lindström bröt sin måltorka. 

19 raka perioder utan poäng. Så såg Joakim Lindströms facit ut – fram till slutet av den andra perioden mellan Frölunda och Skellefteå på torsdagen. 

Lindström serverades pucken av Jonathan Johnsson och skickade kliniskt upp pucken i krysset, ett mål som innebar viktiga 1-2 till Skellefteå. 

– Han får täppa till truten på experter och alla andra som undrar vad det är för fel, sa experten Harald Lückner i C More. 

Innan dess hade Skellefteå-stjärnan bommat ett gyllene läge att bli av med sin poänglösa svit, när han missat en straff. 

Frölunda vann på straffar

I den tredje perioden noterades Lindström för ytterligare ett mål, när han petade in pucken från nära håll till 2-2. 

2-2 stod sig ordinarie tid ut och matchen gick först till förlängning – men fick till slut avgöras med en straffläggning. 

Där kunde Frölunda säkra extrapoängen efter att målvakten Johan Mattsson stoppat tre straffar på raken. 

Lindström: ”Inte haft så stor panik”

– Tajt match, det började inte som vi önskat, säger Joakim Lindström efter matchen. 

– Men det är ett bra betyg på vår moral att vi klarar av att komma tillbaka in i matchen igen, det är på vippen vi vänder och vinner. Det är små marginaler.

Hur mycket betyder det för dig att få göra mål igen?

– Det viktigaste är att laget vinner och tar poäng, sen vill man alltid vara med och bidra till mål. Man försöker vända och vrida på varenda sten och hitta ett sätt att få in pucken. Jag har inte haft så stor panik över det. Jag tycker att jag har satt mig i situationer för att det ska hända. Det är bara att fortsätta jobba.

Inför matchen stod det klart att Skellefteå stuvat om i laguppställningen, och bland annat splittrades Joakim Lindström och Oscar Möller upp.

– Vi har väldigt många bra forwards i laget, så det har inte så stor betydelse. Man får en energikick av att spela med Wingerli och Berggren, de har inlett säsongen strålande bägge två. Väldigt snabba spelare, så det var kul, säger Lindström om förändringarna. 

”Vi var aldrig oroliga”

Skellefteå vänder nu hemåt med fyra av sex möjliga poäng från sina senaste bortamatcher. 

– Det var väl okej. Vi är fortfarande besvikna att vi inte vinner i dag. Men matchen för två dagar sedan kom vi tillbaka och vann, och i dag kom vi tillbaka och vara nära att vinna. Det är bra moral i laget, och är något att bygga vidare på. VI kommer att ligga under fler gånger framöver.

Tränaren Stefan Hedlund: 

– För det första skulle jag säga att han gör ett sånt otroligt jobb förutom poängen så jag var aldrig orolig, både han och Möller. Gör man rätta saker varje dag så är det ingen stress. Det är kul att Jocke gör mål men vi var aldrig oroliga.