Till höger i bild ser man hur Sundh skallar sin motståndare. Foto: C MoreTill höger i bild ser man hur Sundh skallar sin motståndare. Foto: C More
Till höger i bild ser man hur Sundh skallar sin motståndare.  Foto: C More
Till höger i bild ser man hur Sundh skallar sin motståndare. Foto: C More.Till höger i bild ser man hur Sundh skallar sin motståndare. Foto: C More.
Till höger i bild ser man hur Sundh skallar sin motståndare.  Foto: C More.

Får matchstraff för sin skallning

Publicerad

HV 71 hade ett tungt genrep inför SHL-premiären. 

De föll med 3-4 mot Linköping i E4-derbyt och Oscar Sundh fick matchstraff för att ha skallat Niklas Persson. 

De må vara regerande svenska mästare. Men på försäsongen har HV 71 inte direkt visat mästertakter. 

De har endast mäktat med två segrar, båda mot danska Esbjerg i CHL. I stället kom de till SHL-genrepet mot Linköping med fyra förluster i bagaget. 

Sundh skallade bort sig

Och där gick det inte bättre. De hamnade i brygga mot Linköping och när matchen stod och vägde blev läget ännu värre för HV. Efter lite bråk framför det ena målet skallade Oscar Sundh Niklas Persson och fick matchstraff. 

I det efterföljande numerära överläget så gjorde Linköping 4-1 - vilket räckte till segern. HV 71 lyckades reducera två gånger om, men inte mer. 

Så nu väntar SHL-premiär för HV mot Djurgården nästa helg med fem förluster i bagaget. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag