Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Då blir FBK inget topplag”

Lena Sundqvist och Petter Rönnqvist
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Niklas Wikegård
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: PER BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Färjestads försvarsspel är inte värdigt ett topplag.

Det hävdar experterna i C More inför kvällens stormatch mot Frölunda.

– Man spelar ett dåligt försvarsspel många gånger för att vara ett topplag, säger Niklas Wikegård.

Färjestad gjorde flera meriterade nyförvärv inför årets SHL-säsong men har fått en tuff start på serien.

Inför lördagens stormatch hemma mot Frölunda kritiserades Färjestad i C Mores studio. Bland annat eftersom laget spelar ett spel som gör att man blir kvar länge i egen zon. Enligt Niklas Wikegård och Petter Rönnqvist för att man ”dumpar” i väg pucken för ofta.

– Det som händer då är att man blir kvar i egen zon och spelar ett längre försvarsspel, tappar momentum i spelet, tappar självförtroendet att man har ett eget spel i grund och botten, säger Niklas Wikegård och fortsätter:

– Man spelar ett dåligt försvarsspel många gånger för att vara ett topplag, ett dåligt försvarsspel i spelet med puck. Det vill säga att man kastar puckar och får skiten över sig igen. Får man inte ordning på det försvarsspelet blir det jobbigt, då blir det inget topplag.

Kritik mot Färjestad i C More

I C Mores studio visade experterna också på försvarsstatistik där Färjestad ligger i botten av SHL. Bland annat när det gäller avslut emot och icingpuckar.

– Att ligga i botten på de här siffrorna måste man adressera i Färjestad. Man måste vara ruskigt bra om man ska spela utan puck och vinna lösa puckar i egen zon, säger Petter Rönnqvist.

Han fortsätter sedan:

– Man nonchalerar vunna närkamper, att spela klart situationerna och vara tydlig. 

– Där ska inte (Jens) Westin eller (Joel) Nyström eller (Jesse) Virtanen vara sämre än något annat lag. De ska ligga mycket högre upp i tabellen.

Linus Omark sänkte Färjestad