Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fansens krav: ”Det gör oss mörkrädda”

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Större inflytande – och slopa delar av arenakraven.

Svenska supportergrupper lägger nu fram fem gemensamma uppmaningar till hockeyförbundet.

– De här punkterna är vi överens om, säger Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson.

Hösten har varit turbulent i svensk hockey, där sprickan mellan svensk hockeys makthavare och fansen har varit tydlig.

Protesterna på arenorna har duggat tätt, i form av banderoller och ramsor, inte minst då SHL:s styrelse ville att klubbarna ska kontrollera banderoller och därtill stänga ligan.

I måndags stod det klart att SHL:s vd Jörgen Lindgren sparkats och att Michael Marchal har utsetts som tillförordnad verkställande direktör.

 

 

"Det gör oss mörkrädda"

I dag tar de svenska supporterföreningarna chansen att visa var de står, genom att i ett öppet brev som även Aftonbladet rapporterar om, där man presenterar fem punkter på hur man vill att svensk hockey ska utvecklas.

"I samband med ishockeyförbundets utredning om seriesystemet och kvalet, som är på väg att slutföras, har det framkommit önskemål från respektive ligaorganisationer som gör oss mörkrädda. Vad som är än värre är att åsikterna från Sveriges samlade hockeysupportrar inte tas till vara. Det är ändå vi som är de absolut mest lojala besökarna på våra olika arenor runtom i landet", skriver supportergrupperna i ett öppet brev.

Fansens krav till makthavarna

Framför allt vill supportergrupperna se att sportsliga kriterier avgör vilka som får chansen att gå upp i SHL, att slopa krav på arenakapacitet för att få spela i SHL och hockeyallsvenskan samt att supportrarna ska få mer inflytande.

– De här grejerna är vi överens om. Det är punkterna som vi tycker är navet i svensk hockey. Tävlandet och drömmen om framgångar har åsidosatts mycket i debatten om kraven på ligaorganisationerna hos förbundet. Man ser mest om sitt eget hus och ser väldigt lite till helheten, säger Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson. 

– Om vi som är rivaliserade lag i flera olika ligor kan gå samman så borde SHL och hockeyallsvenskan också kunna arbeta tillsammans, fortsätter han.

 

 

 

Skulle det inte underlätta om ni hade en gemensam supporterunion, som i fotbollen (SFSU)?

– Det här är startskottet på ett samarbete där vi ska försöka formalisera ett sådant samarbete under hösten och vintern. Vi ska försöka få till någonting. Sen får vi se i vilken typ samarbete det blir. Det skiljer sig en del mellan fotbollen och hockeyn.

 

Fansens fem punkter för att utveckla svensk hockey

Gör det lättare att åka ur och gå upp i SHL respektive Hockeyallsvenskan

 

Låt endast sportsliga kriterier avgöra vilka som får chansen att gå upp i seriesystemet

 

Riv upp alla krav på arenakapacitet för att få spela i respektive serie

 

Utred en ihopslagning av SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan till en enda organisation som kan arbeta för hela svensk elitishockey istället för bara sina egna klubbar

 

Ge landets hockeysupportrar mer konkret insyn och inflytande i svensk ishockey

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!