Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fansens fina hyllning – efter sjukdomsbeskedet

Foto: C More
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Fina scener i Behrn arena.

Inför nedsläpp mot Skellefteå hyllades Örebros Kristian Näkyvä – som har drabbats av cancer.

– Det var fantastiskt fint av publiken, säger Örebros tränare Niklas Eriksson i C More.

Skellefteå vann till slut med 4-2.

I onsdags kom beskedet att Kristian Näkyväs säsong är över. Örebro meddelade då att stjärnbacken drabbats av testikelcancer.

”Våra tankar och vårt fulla stöd går till Kristian och hans familj”, skrev klubben i sitt pressmeddelande.

Under lördagen tog Örebro emot Skellefteå i SHL och då utspelades fina scener på läktarna i Behrn arena. Hemmasupportrarna vecklade ut en stor flagga med texten ”Kristian #51” för att visa sitt stöd till den 19-årige finländaren. 

– Vi önskar honom all lycka. Hela Hockeysverige står enat och det här är en jättefin hyllning till Kristian, säger kommentatorn Stefan Klemetz i C More.

– Det var fantastiskt fint av publiken och alla på plats här i Behrn Arena, säger Örebros tränare Niklas Eriksson i C More.

Jonathan Andersson gav hemmalaget ledningen med ett avslut i krysset. I andra perioden kvitterade Jesper Frödén och i tredje perioden klev Skellefteås Joakim Lindström fram och gjorde sitt 152:a SHL-mål – i sin 500:e grundseriematch.

Oscar Möller satte sedan 3–1 för bortalaget. Bara 55 sekunder senare hittade Jonathan Andersson fram till Robin Kovacs som skickade in 2–3 – hans första mål för sin nya klubb.

Skellefteå vann till slut matchen med 4-2, efter att Jesper Frödén gjort sitt andra mål i matchen.

– Vi var inte som bäst i dag. Skapade inte tillräckligt med chanser och körde inte tillräckligt mot mål. Deras målvakt var bra också, vi hade lite otur med studsen, vi tar det nästa match, säger Örebros nyförvärv Robin Salo till Nerikes Allehanda.