Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fällda för mutbrott – nu träder de fram

Simon Bertilsson. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Niclas Andersén. Foto: BILDBYRÅN

Brynässtjärnorna Niclas Andersén och Simon Bertilsson fälldes för mutbrott. 

Nu väljer de att kliva fram och be om ursäkt.

– Vi representerar ju Brynäs. Det blir skit för dem när vi gjort så här så vi får bara ta straffet, säger Bertilsson och Andersén fyller i:

– Det är skönt att få berätta så det inte blir ett snack om vem det var och så.

Tidigare under tisdagen kom nyheten om att två spelare i SHL fällts för att ha försökt muta till sig fördelar under jägarexamen och för det tvingades duon böta totalt 130 000 kronor.

Brottet skedde i samband med ett jägarprov 2014.

Nu väljer duon att kliva fram ur mörkret och ta avstånd från sina övertramp.

Simon Bertilsson och Niclas Andersén kunde efter matchen mot Linköping ställa upp för intervju och ge sina syner på händelsen.

– Det är en dom som har kommit som man får ta. Det är ju ett antal år sedan men domen har kommit och nu är det bara att ta den och ångra sig, säger Bertilsson och fortsätter med att berätta om att de båda gick direkt till Brynäs när de blev anmälda.

– Ja, vi gick till dem direkt så fort det blev känt och berättade hur det låg till. Det är bäst att vara ärlig.

Är det viktigt att ta avstånd när du är en ”förebild”? 

– Ja, absolut. Vi representerar ju Brynäs. Det blir skit för dem när vi gjort så här så vi får bara ta straffet och se om det blir några konsekvenser.

Andersén: ”Får skämmas nu”

Vidare fortsätter Niclas Andersén med att ge sin syn på brottet och följderna som i dagarna blivit kända:

– Det är skönt att få berätta så det inte blir ett snack om vem det var och så. Det är ju ett fel som gjorts så det är klart man måste stå till svars för det och då är det bättre att säga som det är och ta smällen för det är klart vi gjort fel.

Som hockeyspelare är man ju en förebild för många, är det därför extra viktigt för dig att gå ut nu och visa att du tar ansvar för det här?

– Absolut. Så är det ju, man har det här bakom sig att man är en förebild och då vill man ju inte göra något brott. Sen kan man stå och prata om hur allvarligt det är men det vill jag inte lägga någon värdering i för ett brott är ett brott, säger han och fortsätter:

– Jag brukar särskilja på personen Niclas Andersén och hockeyspelaren Niclas Andersén. Utanför hockeyn är jag en person och det är den personen som får skämmas nu men sen förstår jag att jag och Brynäs är förknippade så det är en grej jag får ta lärdom av. Men man är ju mänsklig och tycker det är jobbigt, men det är ju ingen annans fel så jag får stå upp för det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!