Foto: Daniel Malmberg
 Foto: Daniel Malmberg

Falks dom: Avstängd i två matcher

Publicerad
Uppdaterad
HV 71-centern Andreas Falk stängs av i totalt två matcher för tacklingen mot AIK:s Josh MacNevin.
Disciplinnämnden lägger även ett ansvar på MacNevin.
Det var matchstraffet som sänkte HV 71 i fredagens hemmamöte med AIK.
Andreas Falks tackling bakifrån på AIK-backen Josh MacNevin ledde till grovt matchstraff och MacNevin hamnade på sjukhus där man konstaterade att han drabbats av en hjärnskakning.

"Hålla sig uppmärksam"

"Granskningen av filmsekvensen visar att Andreas Falk utdelar en tackling i ryggen på en AIK-spelare. Tacklingar av denna typ är generellt farliga och medför stor risk för skada och de ska enligt nämndens praxis i regel medföra bestraffning. I det aktuella fallet utdelas tacklingen emellertid varken med hög fart eller stor kraft. Ett visst ansvar får även läggas på motspelaren att hålla sig uppmärksam på eventuella tacklingar", skriver disciplinnämnden om sitt beslut.

Falk avstängd

Andreas Falk är avstängd från tisdagskvällens SM-kvartsfinal på Hovet. Om HV 71 skulle vinna och hålla liv i kvartsfinalserien får man klara sig utan Falk även i den femte SM-kvartsfinalen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag