Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Falks besked från sjukhuset

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN

När Nichlas Falks tröja hissades upp i Hovet under måndagen föll Djurgårdslegendaren till marken. Efter de oroande bilderna kommer nu lugnande besked. 

"Jag blir förmodligen utskriven i morgon”, skriver Nichlas Falk i ett sms till Sportbladet. 

Måndagens match mellan Djurgården och Färjestad föregicks av ett stort drama. 

Inför matchen hissades Nichlas Falks tröja nummer 16 upp i taket. När 46-åringen, med 16 säsonger i klubben, skulle hålla sitt tal inför de 7400 personerna på läktarna föll han ihop på isen. Nichlas Falk blev liggande raklång. Hans fru och läkare kom snabbt till undsättning – och snart kunde legendaren ställa sig upp med de redan klassiska orden: 

– Oj, vilken youtubegrej.

Publik och tv-tittare kunde andas ut. Men redan ett par minuter senare tuppade Nichlas Falk av igen, under en intervju med Niklas Wikegård.

Nichlas Falk till sjukhus

Då leddes Nichlas Falk ut till ambulans. På sjukhuset konstaterades att han drabbats av hjärtflimmer. 

"Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i morgon", skriver Djurgården på sin hemsida. 

Falk: "Förmodligen utskriven i morgon"

I ett sms till Sportbladet bryter nu Nichlas Falk tystnaden. 

”Det börjar ordna upp sig nu. Läkarna har hittat felet och behandling är påbörjad. Jag orkar inte prata i telefon nu men jag blir förmodligen utskriven i morgon. Räknar med att vara tillbaka vid rinken senast måndag”, skriver Falk till Sportbladet.

"Avvaktar med att uttala mig om vad som är/var felet tills det är 100 procent."