Joakim Fagervall. Foto: Avdo BilkanovicJoakim Fagervall. Foto: Avdo Bilkanovic
Joakim Fagervall. Foto: Avdo Bilkanovic
Lars "Osten" Bergström. Foto: Olle WandeLars "Osten" Bergström. Foto: Olle Wande
Lars "Osten" Bergström. Foto: Olle Wande

Fagervall och Luleå långt ifrån varandra

Publicerad

Joakim Fagervalls kontrakt går ut efter säsongen.

Och förhandlingarna med Luleå om ett nytt avtal går trögt.

Enligt uppgifter till SportExpressen är parterna långt ifrån varandra och i dagsläget talar mycket för att Luleåtränaren lämnar klubben.

– I det läget jag är i just nu så kommenterar jag inte min framtid, säger Fagervall.

Luleå är en av SHL-klubbarna som har en oklar framtid när det gäller tränarsysslan inför kommande säsong.

Joakim Fagervalls kontrakt går ut efter två år som huvudcoach.

"Inte en trovärdig uppgift"

Och enligt uppgifter till SportExpressen är parterna i dagsläget långt i från varandra när det gäller en förlängning av kontraktet.

– Jag har egentligen ingenting att säga om det, mer än att jag just nu i det läget jag är i nu så kommenterar jag inte min framtid överhuvudtaget. Det finns flera skäl till det, dels att det är en viktig del på säsongen men jag har inget att kommentera heller. Så det är jäkligt enkelt, säger Fagervall.

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström håller inte med om att han och Fagervall är en bra bit ifrån att komma överens.

– Jag kan bara säga att jag och Jocke står varandra när och Jocke och Luleå står varandra nära. Men vad som eventuellt sker eller inte sker inför nästa säsong håller vi för oss själva. Det känns inte som en trovärdig uppgift, säger Bergström.

Är din uppfattning att ni är nära att komma överens?

– Vi vill ha det som en intern process. Det blir alltid lugnast, bästa för Luleå Hockey och billigast, säger Bergström.

"Fan, vi var utspelade då"

Efter en riktigt tuff start på säsongen har Luleå utvecklats till en farlig utmanare till SM-guldet.

SM-kvartsfinalerna är drygt tre veckor bort.

– I början av säsongen var Skellefteå hästlängder i från oss. Fan, vi var utspelade av Skellefteå i vårt första back to back-möte. Vår första match mot Frölunda var likadan. Vi var i stort sett frånåkta. Men vi har tagit mycket större kliv än vad de har gjort under resans gång. Jag tar på något sätt den här resan, vi har lärt oss mycket under motgången som vi hade från början och jag hoppas att det är något som vi får pröjs för under slutspelet, säger Joakim Fagervall.

 

LÄS MER: Så är läget för samtliga SHL-tränare

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag