Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expertens uppmaning till spelarna: Sänk lönen

Mike Helber.Foto: C More
SHL-säsongen avbröts på grund av coronavirusets spridning.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Supportrarna tar sitt.

Nu kräver C More-experten Mike Helber att SHL-spelarna ska ta sitt ansvar under rådande coronakris.

– Är det någonstans man kan skära i så är det spelarlönerna, säger han i C Mores ”Hockeytisdag”.

Södertälje SK blev första hockeyklubb att korttidspermittera sina spelare och personal från och med den första april.

Bara början, menar C Mores expert Niklas Wikegård.

– I det här krisläget måste alla bjuda till lite extra. Alla klubbar kommer gå på det, alla spelartrupper kommer bli korttidspermitterade, säger Wikegård i C Mores program ”Hockeytisdag”.

Expertkollegan Mike Helber hyllar de supportrar i hockey-Sverige som den senaste tiden slutit upp kring sina klubbar och köpt fiktiva biljetter, medlemsskap och souvenirer för att hålla sina klubbar flytande.

Mike Helbers krav till spelarna: Ta ansvar

Nu kräver han att spelarna följer supportrarnas exempel.

– Hade vi suttit här och pratat om hockey nu i kväll hade vi nämnt spelare som Oscar Möller, Joel Lundqvist, Jonas Junland med flera. Det är de killarna som nu måste gå in till sina klubbdirektörer och säga att vi kan vänta med våra pensionsutbetalningar. Vi tar dem sen, säger Helber.

Enligt Helber innebär det att varje SHL-klubb i snitt kan flytta fram ungefär 1,5 miljoner i pensionsutbetalningar för att underlätta för klubbarna.

Helber vill se fler initiativ från spelarna.

– Supportrarna har betalat soffbiljetter och gjort saker för föreningen. Spelarna måste kliva fram nu och visa att de också är med på det här. De måste ut tydligt till sina supportar och visa att de också vill ta ansvar. För spelarlöner är den största kostnaden en förening har, är det någonstans man kan skära så är det där, säger han.