Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expertens förvåning: "Det är oroväckande"

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Björn Hellkvist var minst sagt kritisk mot sina stjärnspelare efter raset mot Rögle.

Något som förvånar Sanny Lindström.

– Det här är oroväckande för Leksand, säger experten i C More.

Leksand klappade ihop fullständigt mot Rögle och släppte in fyra mål i mittenperioden.

Efter 1-5-förlusten gick tränaren Björn Hellkvist ut och ifrågasatte sina mest profilerade spelare.

– Jag har all respekt för Rögles spelare. Men det håller inte att våra bäst betalda spelare är sämre än deras sämre betalda. Man måste kunna bära upp det lönekuvertet, sa han på presskonferensen.

Inför lördagens match mot Skellefteå togs händelsen upp i C Mores studio. Och experten Sanny Lindström oroas över det faktum att den här typen av frustration sipprar ut redan i den andra spelomgången.

– Det var väl inte så att han hängde ut någon, ingen spelare blir förnärmad över det där, och han (Hellkvist) har helt rätt i sak. Men att man tvingas göra det här i omgång två innebär att man redan är väldigt missnöjd med var man befinner sig. Inte bara resultatmässigt, säger Lindström i sändningen.

Staffan Kronwall: ”Helt rätt”

Han fortsätter:

– Jag rasar inte på något sätt, men det är anmärkningsvärt att man gör det i andra omgången. Att det redan nu finns de tendenserna är oroväckande för Leksand.

Expertkollegan Staffan Kronwall är av en åsikt.

– Jag tycker att det är helt rätt av Björn. Jag förstår varför han var kritisk till flera av sina stjärnspelare. Man måste kunna kräva mer av sina bäst betalda spelare, säger han.