Händelsen som får Niklas Wikegård att reagera. Foto: C MoreHändelsen som får Niklas Wikegård att reagera. Foto: C More
Händelsen som får Niklas Wikegård att reagera. Foto: C More
Ville Varakas tar sig ur Rögles bås efter tacklingen. Foto: C MoreVille Varakas tar sig ur Rögles bås efter tacklingen. Foto: C More
Ville Varakas tar sig ur Rögles bås efter tacklingen. Foto: C More
Niklas Wikegård. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅNNiklas Wikegård. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Niklas Wikegård. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

"Ett märkligt sätt – det kändes jättetråkigt"

Publicerad

Gustav Olhaver tacklade Ville Varakas över båset i lördagens match.

Nu menar Niklas Wikegård att domarna reagerade annorlunda mot Röglebåsets reaktioner – än mot Djurgårdens.

– Det kände jättetråkigt, säger Wikegård i sin videoblogg.

Det var i början av den sista perioden i matchen mellan Rögle och Djurgården som Gustav Olhaver tacklade in Ville Varakas i Rögle-båset.

Situationen som uppstod blev rörig – efter att Taylor Matson knuffat till Varakas när han lämnade båset. Reaktionerna var starka från båda båsen – men nu menar C More-experten Niklas Wikegård att domarna markerade tydligare mot Magnus Bogren och Mikael Gath i Rögle.

– De har en jäkla energi i båset. Men jag känner någonstans att de hamnat fel hos domarna, säger Wikegård om de båda assisterande tränarna.

– Jag såg att domarna reagerade mot Bogren och Gath på ett väldigt märkligt sätt, säger han i sin videoblogg.

"Vilket kändes jättetråkigt"

Wikegård tycker att domarnas reaktion under matchen är beklaglig.

– De skrek inte mer än vad Djurgårdsledarna gjorde, men där fanns det en annan typ av tolerans vilket kände jättetråkigt, säger han.

Rögle har en tung period bakom sig och ligger sist i SHL. Men Wikegård menar att Rögle ska kunna ha en positiv inställning till att hålla sig kvar i SHL. Detta trots förlusten mot Djurgården med 1-3.

– Framtidstron är stark. Det är en komplicerad situation, med flera skadade spelarna och så vidare. De sliter säkert häcken av sig för att få ihop isträningar som är vettiga mitt i det här tuffa spelschemat, säger Wikegård.

 

Här kan du se highlights från matchen mellan Rögle och Djurgården, och även Liljewalls tackling.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag