Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett jack, tre stygn – tillbaka och kör”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: C More
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Han blödde i ansiktet under stora delar av matchen.

Men Emil Molin styrde in det avgörande målet när Brynäs gick ifrån till 2-0 i matcher mot HV71 under fredagskvällen. 

– Det blödde igenom lite. Det är lite jobbigt men det är som det är, säger matchhjälten.

Det blev en rysare i tisdags när Brynäs Linus Ölund avgjorde i förlängningen och i den andra matchen i Jönköping blev det lika tajt.

En mållös förstaperiod avslutades några minuter för tidigt för Brynäs Emil Molin som fick gå in i omklädningsrummet, blodig och med ett jack i hakan.

– Ett jack, tre stygn, tillbaks och kör, konstaterar experten Niklas Wikegård i C More.

I den andra perioden gav Fredrik Forsberg HV71 ledningen när han fick på ett välriktat skott som letade sig in i Samuel Erssons bortre hörn men Brynäs skulle vända innan andra perioden var slut. 

Emil Molin avgjorde för Brynäs

Först kvitterade Chad Billins när han placerade in pucken i powerplay och i periodens sista minut styrde Emil Molin in 1-2 på passning från Billins.

Det var en Molin som fortfarande blödde i ansiktet.

– Han fortsätter att torka blod. Han har bytt tröja en gång i matchen, säger kommentatorn Johan Edlund i C More.

– Ett jättefint hockeymål, säger Niklas Wikegård om målet.

Brynäs hade med sig en 2-1-ledning inför den sista perioden och laget lyckades sedan hålla ut även i den sista perioden. Det innebär att Brynäs har kopplat ett hårt grepp om kvalet mot HV71 och leder med 2-0 i matcher.

– Det blev två svängar där. Det blödde igenom lite. Det är lite jobbigt men det är som det är, säger den blödande hjälten Emil Molin efter matchen.

– Man känner att det är hög anspänning. Det är tajt och puckar som studsar och far men jag tycker att så länge vi spelar smart och jobbar hårt kommer vi ha stor chans att vinna varje match.

Han hoppas att laget utvecklas ju längre matchserien går.

– Vi ska försöka göra vår bästa match kommande match. Jag tror inte det kommer vara tal om underskattning bara för att vi har 2-0.

Brynäs vann med 2-1 mot HV71

Brynäs målvakt Samuel Ersson i C More:

– Vi har släppt lite av frustationen som vi hade innan som gjorde att vi blev osäkra i många lägen. Nu är vi tydligare. När någon går så går hela laget. Det är tydligare så att det inte blir någon mellanmjölk som det blev innan.

Nästa match spelas i Gävle på måndag och HV-tränaren Stephan Lundh säger att han vet vad som krävs av laget för att vända på steken.

– Man brukar säga att det finns tillfällen här i livet där man får visa vad man är gjord av. Det här är ett utmärkt tillfälle att göra det. Killar som ska kliva fram, killar som vill göra skillnad, de måste kliva fram nu. Så är det bara. Det är inte så mycket som fattas förutom mål egentligen. Det är ingen liten del men det måste till, säger Lundh på presskonferensen efter matchen.