Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eriksson är överens med finska klubben

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Vid månadsskiftet löper Albin Erikssons kontrakt med Färjestad ut. 

Tidigare har Norran rapporterat att han ska vara på väg till finska Ässät.

Nu kan SportExpressen berätta att affären är i hamn. Det blir en flytt österut för Eriksson, då parterna nu kommit överens.

Bollnässonen Albin Eriksson har sedan förra vintern tillhört Färjestad, som snappade upp honom från Skellefteå AIK. 

En klubb Eriksson flyttade till 2015 då han började hockeygymnasiet i Västerbotten. Under sina år i Skellefteå var han uttagen till samtliga juniorlandslag och debuterade i SHL som 17-åring, samtidigt som han bombade in mål i klubbens J20-lag. 

Däremot har Eriksson inte riktigt lyckats acklimatisera sig till seniorhockeyn i Sverige.

Blir lagkamrat med Skellefteåspelaren

Han gjorde visserligen 16 poäng på 44 matcher under säsongen 18/19, men har under de två senaste vintrarna – i Skellefteå, Modo och Färjestad – inte fått spelet att lossna. 

Under sin tid i Karlstad har han mestadels tillhört de nedre regionerna i kedjehiearkin. 

Albin Eriksson, som fyller 21 i sommar, väljer nu att flytta till Finland, enligt SportExpressens uppgifter. Tidigare har Norran rapporterat om att Eriksson ska vara på väg till Ässät, och vad SportExpressen erfar är parterna nu helt överens. Eriksson spelar i laget nästa säsong.

Den vägen, att testa lyckan i Finland, har blivit allt vanligare för spelare i SHL och Hockeyallsvenskan, som antingen vill få en pånyttfödelse i karriären eller studsa vidare till uppdrag högre upp i hockeyvärlden. SportExpressen har tidigare berättat om Skellefteåbacken Jacob Andersson, som även han valt att representera Ässät i framtiden. 

Inför denna säsong sajnade även den tidigare Leksands-, Rögle- och Brynässpelaren Sebastian Wännström med just Ässät, och succén lät inte vänta på sig. Forwarden blev denna vinter krönt till ligans målkung efter att ha gjort 33 mål på 58 matcher, och nu uppges Wännström ha KHL-intresse runt sig.

Under den gångna säsongen slutade Ässät på en tolfteplats i Liiga.