Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericssons pik efter Skellefteås seger

Jimmie Ericsson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Jimmie Ericsson har spelat en huvudroll i flera derbyn mellan Skellefteå och Luleå. 

Det fortsätter han med, trots att han lagt skridskorna på hyllan. 

I Skellefteås 4-1-seger mot Luleå på tisdagskvällen så passade han på att pika rivalen. 

– Vårtecknet är när Skellefteå spelar slutspel och Luleå ändå åker ut, säger han. 

– Vi ska fan se till att Jimmie får äta upp de orden. Vi ska fan vara bäst, svarar Nils Lundkvist. 

Efter en lång och framgångsrik hockeykarriär med bland mycket annat innehöll ett VM-guld, ett OS-silver och två raka SM-guld med Skellefteå valde Jimmie Ericsson, 39, att lägga av. 

– Jag hade gärna spelat i SHL som 40-åring. Men nu känns det ändå skönt att ha tagit beslutet. Vad jag ska göra nu? Jag är öppen för förslag, sa han i början på året. 

Klart är att Ericsson i alla fall inte släppt hockeyn och Skellefteå bara för att han inte är med och spelar. 

Ericssons pik mot Luleå i Skellefteås derbyseger

I tisdagskvällens derby mellan Skellefteå och Luleå var Ericsson på plats för att följa matchen och fick se sitt gamla lag spela väldigt bra. 

Joakim Lindström bröt sin måltorka med ett patenterat avslut med fem minuter kvar av den första perioden och i början av andra så utnyttjade Skellefteå ett grovt misstag från Luleå och Andreas Wingerli kunde göra 2-0. 

Samme Wingerli gjorde sedan 3-0 i numerärt överläge innan C More hittade fram till Jimmie Ericsson med intervjumikrofonen och en segerviss Ericsson levererade en pik till Luleå. 

– Vårtecknet är när Skellefteå spelar slutspel och Luleå ändå åker ut, säger han. 

Ericsson hade rätt i att vara segerviss, Skellefteå vann med 4-1 och efter matchen kom Luleås stjärnor att svara på Ericssons pik.

– Det ska vi se till att förändra sen får han stå för sina ord, säger Karl Fabricius.

Nils Lundkvist, som förra veckan fick göra debut i Tre Kronor som junior, var tydlig med hur han såg på Jimmies ord.

Jimmie Ericsson säger att det är ett säkert vårtecken att ni åker ur slutspelet, vad säger du om det?

– Det är kul, han får ju säga vad han vill. Men i vår ska vi fan se till att vara bäst och fan se till att vinna. Vi ska fan se till att Jimmie ska få käka upp de orden, det ska vi se till att han får.

Kritiken mot egna spelet: ”Vi var blöta”

När SportExpressen möter Luleås spelare efter matchen är de väldigt tydliga med att de inte är nöjda med lagets insats. Det är skarp kritik som riktas mot det egna laget.

– Det är ganska tajt och jämnt i början men samtidigt tycker jag vi är slarviga med våra förstapass och utspelet ur egen zon, och vi låter dem komma i farliga lägen. Skellefteå såg hetare ut än oss i dag så det är inte så mycket mer att säga, säger Joel Lassinantti och Fabricius fortsätter:

– Det är otroligt frustrerande just nu. Många delar av vårt spel är inte på plats i kväll, spelet med puck till exempel. Vi slarvar med pucken, men även spelet utan puck där vi har dåliga inräkningar. Sen är vi svaga i närkampsspelet där Skellefteå får vinna fler närkamper så det var en tuff kväll för oss. 

Nils Lundkvist var inte heller han nöjd med spelet:

– Första perioden var inte alls bra, sen tycker jag att vi var slarviga hela matchen och bleka. Vi var blöta i närkampsspelet och det är ju motsatsen till vad vi brukar stå för.

Skellefteås stjärna bröt sviten: ”Skönt”

Desto muntrare miner var det i Skellefteås omklädningsrum efter matchen. Målvaktshjälten Gustaf Lindvall sken av lycka innan han summerade matchen:

– Det är klart att det alltid är en krydda med matcher som de här, och det är viktigt för alla oss här inne. Det är kul att kunna vinna mot Luleå på hemmaplan för en gångs skull.

Den intensivaste perioden av säsongen börjar nu, vad blir viktigt för er?

– Slutspelet har redan börjat för oss, så är det bara. Det gäller att vara noga med att ta hand om kroppen och när man vinner så kan man suga på karamellen på kvällen sen gå vidare från den och 

Och Joakim Lindström som inte hade gjort mål på 15 matcher innan kvällens match satte ord på känslan över att bryta sin dystra svit:

– Alltid skönt att göra mål, det var kul. Men det viktigaste är att vi vinner och det känns bra, säger han och fortsätter:

– Jag försöker bara komma till skott där, det kanske inte är det hårdaste skottet men jag avlossar det snabbt så han kanske inte hinner se det hela vägen.