Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ericsson tillbaka - efter tuffa skadan

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Efter en tid av rykten står det nu klart.

Jimmie Ericsson gör comeback i SHL och återvänder till Skellefteå AIK.

Något som i dag presenterades på klubbens hemsida.  

– Det är en stor glädje att få spela hockey igen, säger Jimmie.

Norran kunde i går avslöja att Jimmie Ericsson och Skellefteå AIK inlett förhandlingar om en återkomst till klubben, och SHL.

Uppgifter som i dag bekräftades när klubben via sin hemsida meddelade att "Kapten Ericsson" är redo för comeback, och med ett påskrivet kontrakt som gäller över säsongen kommer ikonen att kunna förstärka laget lagom till jul där man tappar två spelare till JVM i Buffalo, USA - även om man på hemsidan skriver att planen för Jimmie är att debutera i januari.

– Han visste inte om han skulle kunna fortsätta så han har rehabat i lugn och ro för att testa om det gick. Skulle han komma tillbaka så skulle han göra det hel och frisk, utan värk. Vi kom överens om att ta ny kontakt om det skulle bli en fortsättning, vilket han gjorde i förra veckan. Och i går testades han av Thomson och Karin, och allt ser lovande ut, säger sportchef Mikael Lindgren på Skellefteå AIK:s hemsida och fortsätter:

– Att få tillbaka honom i laget är viktigt ur många aspekter, han är inte bara en bra hockeyspelare och ledare utan han har även respekt bland lagkamrater, motståndare och domare. Han har ett driv och vill vinna.

https://twitter.com/skelleftea_aik/status/940872086922375168

Jimmie: "Hade inte stora förhoppningar"

För Jimmie, som redan gjort comeback efter skadan då han spelade en match med SK Lejon i Hockeyettan, är dagens besked ett kvitto på att rehabiliteringen gått väl. 

– Jag hade inte så stora förhoppningar efter fjolåret men jag har tränat på med rehab och har inte haft ont sen augusti. Det gjorde att jag började hoppas på en comeback, säger Jimmie och fortsätter:

– Nu väntar fortsatt hårt jobb, och det kommer inte bli spel för mig den första tiden. Men det är en stor glädje att få spela hockey igen och vara tillbaka i laget!