Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericsson kan tänka sig spel i andra lag

Foto: Ola Westerberg

Jimmie Ericsson är flerfaldig guldhjälte i Skellefteå AIK och solklar fansfavorit i Kraft Arena.

Men nu verkar veteranen öppna för spel i andra SHL-lag än SAIK – om han skulle återvända till Sverige.

– Jag är inte bunden till någon klubb, säger Ericsson till Norran.

Jimmie Ericsson var en av de allra mest tongivande spelarna i Skellefteå-laget som tog två raka SM-guld 2013 och 2014. Förra våren lämnade han, tillsammans med flera av lagets stora stjärnor, SHL för spel i en större liga.

Han gick till SKA St Petersburg och blev nyligen rysk mästare med sin nya klubb. Men hans kontrakt sträcker sig bara ett år – och i februari kunde SportExpressen avslöja att SAIK arbetade på att hämta hem sin forne lagkapten.

– Jimmie är en fantastisk människa och en fantastisk ambassadör för Skellefteå AIK. Men man måste bygga ett helt lag och det handlar inte bara om en person, sa SAIK:s general manager Lars Johansson då.

"Jag har funderat"

Ericsson tackade nyligen ja till spel i Pär Mårts VM-lag. Men sin klubbframtid vill han inte brodera ut kring när han får frågan från lokaltidningen Norran.

– Jag har funderat men inte kommit fram till någonting. Det här är dessutom ett beslut som jag tar i samråd med familjen, säger Ericsson till tidningen.

Samtidigt verkar SAIK-ikonen öppna för spel i andra föreningar än sitt älskade Skellefteå.

– Jag är inte bunden till någon klubb, säger han.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i just ditt dagliga flöde, sportälskare?

Då ska du följa SportExpressen på Facebook och Twitter – för då får du ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.