Ikonen får inte nytt kontrakt

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Jimmie Ericsson får inte något nytt kontrakt med Skellefteå AIK. 

Klubbikonens skadeproblem sätter stopp för en fortsättning i klubben. 

– Vi måste gå vidare, säger klubbens sportchef Mikael Lindgren. 

Det är knäet som spökar för 37-åriga Jimmie Ericsson. Just nu rehabtränar Ericsson för fullt för att kunna göra en comeback till hockeyn, men det tar emot. För två veckor sedan berättade Ericsson att minsta belastning på knät innebar smärta - men att han tänkte kämpa vidare. 

– Mitt mål är fortfarande att spela. Jag vill inte ge upp, sa han då. 

Men om det blir mer hockey för Ericsson så är det oklart om det blir i Skellefteå AIK. På tisdagen meddelade klubben att de hade förlängt Pontus Petterströms kontrakt med ett år. 

Jimmie Ericsson får inte nytt kontrakt

35-åriga Petterströms blev den sista pusselbiten i Skellefteås lagbygge vilket innebär att Ericsson inte får ett nytt kontrakt. 

– Jimmie rehabar just nu, men det ser inte så bra ut. Så vi måste se om vårt hus och fylla på vår trupp. Sen får vi se, men vi utgår från att det är kört med Jimmie. Vi räknar inte med honom, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren. 

Lindgren säger i samma andetag att det var ett tufft beslut att ta. 

– Han är en stor profil i laget och har varit det i många år, så det är klart att det är tung. Men han har haft skadebekymmer de senaste åren och det viktigaste för Jimmie nu - om han ska spela - är att göra sig själv rättvisa och han rehabar just nu. Det är därför vi känner att vi måste gå vidare och då valde vi att göra så här. 

Så reagerade Ericsson på beslutet

Men säg att Jimmie kan spela om två-tre månader, finns det en plats i Skellefteå till honom då? 

– Vi räknar inte med Jimmie helt enkelt. Det är det enda vi säger annars blir det bara spekualtioner om hur och när. Vi har valt att gå vidare och fylla på vår trupp för att ha en bra trupp till nästa år. Sen får vi se vad som händer. 

Vad säger Jimmie om ert beslut? 

– Han har inte sagt mer än att han förstår att vi måste fylla på truppen och gå vidare. I dagsläget kommer han inte att kunna spela nästa säsong.