Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Erbjudanden från fyra, fem SHL-lag”

Foto: KICKI NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nick Ebert gjorde succé i SHL. 

Nu kan backen återvända – men, tyvärr alla Örebro-fans, det ser inte ut att bli till Närke. 

– Jag har inte fått något erbjudande från Örebro, säger Ebert till NA

Nick Eberts succésäsong med Örebro gjorde att Ottawa Senators fick upp ögonen för backen, och sommaren 2019 lämnade han Sverige för att försöka ta en plats i NHL-laget. Men tiden i Nordamerika blev inte som Ebert önskat. 

Efter en skadedrabbad försäsong skickades amerikanen till AHL-laget, och trejdades kort därefter till New York Rangers. Nu är säsongen avbruten på grund av coronavirusets spridning, och det är oklart vad som händer med Eberts framtid i Nordamerika. 

– Med tanke på att NHL fortfarande pratar om att spela klart årets säsong i sommar kommer vi som har utgående kontrakt säkert få vänta till september innan klubbarna börjar titta på spelare till nästa år. Därför har jag pratat med min agent om att se över möjligheterna i Europa i stället. SHL och KHL är de två ligorna som är intressanta, och just nu har jag erbjudanden från fyra–fem SHL-lag och några KHL-lag som jag sitter och funderar över, säger Ebert till NA

Nick Ebert kan återvända till SHL – men inte Örebro

Det ser dock inte ut att bli en återkomst till Örebro för 26-åringen.

– Men jag har inte fått något erbjudande från Örebro. Jag trivdes väldigt bra där, älskade staden och laget, och självklart hade jag hoppats att Örebro skulle visa intresse, men jag har inte fått något kontraktsförslag. Niklas (Johansson, sportchef) har hört av sig någon gång, och min agent har haft lite kontakt med dem. Men det har inte varit så mycket snack som jag hade trott, säger Ebert.