Foto: Jan Düsing
 Foto: Jan Düsing

Enkät: Så svarade elitseriespelarna

Publicerad
Uppdaterad
Två spelare från lagen utanför SM-finalerna och kvalserien har tillfrågats i SportExpressen.se:s enkät.
Totalt 16 spelare, alltså.
Frågan: Vilket lag vill du ska vinna SM-guld?
Sammanlagda svaret: 9-7 - till Skellefteå.
Johannes Salmonsson, AIK:
- För mig spelar det ingen större roll. Men det vore kul för Skellefteå om de lyckades ta det eftersom det var så längesen de vann.
Stefan Johansson, AIK:
- Det kvittar för mig, men som norrlänning så skulle det vara kul om Skellefteå vann. Det vore bra för hockeyn i Norrland.

Sebastian Lauritzen, Brynäs:
- Skellefteå. Jag tycker att de har de bästa spelarna och dessutom spelar de den bästa hockeyn.
Jonathan Granström, Brynäs:
- Jag tror Skellefteå vinner. De har en bra mix i truppen med många talanger och flera rutinerade spelare.

Mario Kempe, Djurgården:
- Jag hoppas att Färjestad vinner. Jag är bra kompis med Mattias Sjögren och det vore kul om han fick vinna. Men det blir jämnt.
David Printz, Djurgården:
- Färjestad är mer värdiga vinnare sett över hela säsongen.

Mikael Johansson, Frölunda:
- Skellefteå. Det vore bra för svensk hockey om de visar alla att det går att bli framgångsrik genom att satsa på egna talanger.
Henrik Tömmernes, Frölunda:
- För hockeyns skull är det bättre om Skellefteå vinner och vi får ett till lag där uppe. Jag hoppas på dem, men jag tror på Färjestad.

Oscar Sundh, HV 71:
- Jag bryr mig inte så mycket, men vi kör på Färjestad. Jag känner ju Sanny Lindström och det vore kul för honom att vinna.
Daniel Grillfors, HV 71:
- Färjestad, de har redan vunnit så mycket, så de kan få vinna igen. Kommer det fram ett nytt lag blir det så kaxigt i den stan.

Andreas Jämtin, Linköping:
- Jag hoppas Skellefteå. De slog ut oss i sjunde och kämpade hårt mot Luleå i semin. De har verkligen gjort sig förtjänta av att vinna.
Michael Holmqvist, Linköping:
- Det spelar ingen roll. Jag har visserligen kompisar i Färjestad som jag hoppas att det ska gå bra för men jag bryr mig inte om vilka som vinner.

Chris Abbott, Luleå:
- Helst så skulle jag se att inget av lagen vann, men om jag måste välja så blir det Skellefteå. Det vore bra för ishockeyn i norr.
Elias Fälth, Luleå:
- Färjestad. Det skulle vara tungt för våra supportrar om Skellefteå tog guldet. Sen spelar min polare Dick Axelsson i Färjestad.

Anton Lander, Timrå:
- Skellefteå. Jag har en hel del kompisar där så det vore kul om de vann.
Sebastian Erixon, Timrå:
- Timrå. Men det går ju inte så jag får lägga min röst på Färjestad. Pappa är ju en gammal värmlänning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag